College Recap: Duke wint door sterke Okafor, record voor Kentucky

Miami v Duke

Het was weer een druk weekend in het college basketball. Zeventien wedstrijden van gerangschikte teams op zaterdag en vier op zondag. Tijd dus voor een uitgebreide recap!

Lees hier een analyse van de 15 grootste talenten in college.

Okafor loodst Duke voorbij Syracuse

Het was een duel tussen de twee meest succesvolle actieve college basketball coaches: Jim Boeheim (Syracuse) tegen Mike Krzyzewski (Duke). Die laatste trok na een spannende wedstrijd aan het langste eind. In de eerste helft waren de Orange wel de betere ploeg. Ex-Dukespeler Michael Gbinije had negentien punten bij de rust en Syracuse hield de Blue Devils op amper 38% shooting.

Na de pauze nam Jahlil Okafor echter de wedstrijd in handen. De freshman center maakte al zijn zeven schoten op weg naar 23 punten en dertien rebounds. Duke sloeg in de tweede helft dan ook een kloof en Syracuse was gezien: 80-72. Voor Okafor was het zijn tiende game met 20 punten of meer. Gbinije werd wel topscorer met 27 punten, maar Rakeem Christmas werd door Okafor op vijf uit zeventien gehouden.

Kentucky domineert (alweer)

De Kentucky Wildcats blijven ongeslagen. Tegen South Carolina begonnen ze als gekken aan de wedstrijd en ze keken niet meer achterom. Bij de rust stonden de Wildcats al 43-18 voor en ze speelden in cruise control richting een makkelijke 77-43 zege. Kentucky is nu 25-0, waarmee het een schoolrecord voor de beste start uit het seizoen 1953-1954 evenaart!

Harrell en Louisville onderuit

De Louisville Cardinals beleefden een minder weekend. Het team van Montrezl Harrell ging met 74-65 onderuit tegen de North Carolina State Wolfpack. Harrell had een vreselijke wedstrijd. Hij speelde 39 van de 40 minuten maar kon slechts vijf schoten ondernemen, waarvan hij er slechts één maakte. Gelukkig pakte hij naast zijn amper zeven punten wel dertien rebounds.

Bij de Wolfpack was Anthony Barber de grote man met 21 punten en vier assists. NC State won eerder al van Duke en maakte het zowel Virginia als Notre Dame knap lastig.

Ohio State doet slechte zaak

Ook de Ohio State Buckeyes moesten een nederlaag incasseren. Een driepunter van Danzel Valentine (op Valentijnsdag) bezorgde de Michigan State Spartans een 59-56 overwinning. Valentine raakte vijf op negen driepunters op weg naar zeventien punten.

Bij de Buckeyes had D’Angelo Russell zijn beste dag niet. Hij maakte maar vier op dertien schoten en eindigde de wedstrijd met tien punten, vijf rebounds en zes assists. Op zes punten tegen Marquette na was dat een season-low voor Russell.