College Gameday Kijktips: Bowl Season week 2

Door

Georgia

Na de dertien wedstrijden van vorige week is er deze week weer te genieten van de College Football Bowl Season. Tussen vandaag en oudjaarsdag zijn er weer elf wedstrijden om van te genieten:

Zaterdag 27 december

19:00 – Cincinanti vs. Virginia Tech – (Military Bowl)
20:00 – #15 Arizona State vs. Duke – (Sun Bowl)

21:30 – Miami (FL) vs. South Carolina – (Independence Bowl)

De Miami Hurricanes hebben al sinds 2006 geen bowl meer hebben gewonnen. Voor een school die vijf nationale kampioenschappen en achttien bowls heeft gewonnen is dat onacceptabel, vooral bij de fans. De vraag is dan ook coach Al Golden nog meer tijd gaat krijgen om de Hurricanes weer relevant te maken. South Carolina coach Steve Spurrier kan dit jaar niet spreken van een goed seizoen. Voor het eerst in vijf jaar zijn de Gamecocks niet in de rankings te vinden, maar gezien het succes de afgelopen seizoenen heeft hij wat meer krediet verdiend om volgend jaar weer te strijden in de SEC.

22:30 – Boston College vs. Penn State – (Pinstripe Bowl)
02:00 – Nebraska vs. #24 USC – (Holiday Bowl)

Maandag 29 december

20:00 – Texas A&M vs. West Virginia – (Libery Bowl)
23:30 – Oklahoma vs. #17 Clemson – (Russell Athletic Bowl)
03:00 – Arkansas vs. Texas – (Advocare V100 Texas Bowl)

Dinsdag 30 december

21:00 – Notre Dame vs. #23 LSU – (Music City Bowl)

Het leek er even op dat Notre Dame de play-offs kon gaan halen na een 6-0 start met overwinningen tegen onder andere Stanford en Michigan. Het leek even 7-0 te worden totdat Florida State roet in het eten gooide. Vervolgens werd er alleen nog van Navy verloren en route naar zeven overwinningen en vijf verliespartijen. De LSU Tigers kregen het dit jaar niet voor elkaar om van goede teams te winnen. Er werd onder andere verloren van Mississippi State, Auburn en Alabama op weg naar een 8-4 record.

00:30 – #13 Georgia vs. #21 Louisville (Belk Bowl)

Hoe anders had het seizoen er voor Georgia uit gezien als ze van rivaal Florida hadden gewonnen? Hoe anders had het seizoen voor Georgia er uit gezien als running back Todd Gurley niet geschorst of geblesseerd was geweest? Niemand zal het ooit weten, maar dat er meer in had gezeten voor Georgia dit seizoen is duidelijk. Louisville is het hele seizoen onder de radar geweest. De enige tegenstander is de rankings was Florida State, en die verloren ze roemloos. De vraag is dus of ze bestand zijn tegen de Bulldogs.

04:00 – Maryland vs. Stanford (Foster Farma Bowl)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen