Virginia Tech verslaat Cincinnati, Sundevils overleven comeback Duke

460857670

De Virginia Tech Hokies sloten gisteren het seizoen af met een overwinning in de Military Bowl. In Annapolis wonnen de Hokies, dankzij een sterke defensie, met 33-17 van de Cincinnati Bearcats.

De Bearcats konden in het begin nog goed meekomen met de Hokies, die na het matige seizoen in de ACC wel een bowl winst konden gebruiken. Dankzij een touchdownpass van quarterback Gunner Kiel naar Chris Moore (4 catches, 103 yards, 2 TDs) pakte de ploeg uit Ohio al vroeg de leiding. De Bearcats speelden bij vlagen goed en vooral Kiel, goed voor 244 yards, één touchdown en twee interceptions, hielp Cincinnati over het veld met lange passes. Maar vaak bleek de defensie van de Hokies toch te sterk voor de Bearcats, die op beslissende momenten dit soort fouten maakten.

Virginia Tech reageerde op tijd op de Bearcats en liep dankzij een touchdown van uitblinker J.C. Coleman (157 yards, 1 TD) en twee lange fieldgoals uit naar een 13-10 voorsprong bij rust.

Pas in de tweede helft leek vooral het defensieve geweld van Virginia Tech de Bearcats teveel te worden. Gunner Kiel raakte geblesseerd bij de onderstaande play, veroorzaakte een fumble en dat leidde weer tot een touchdown voor de Hokies, die daarmee uitliepen naar 27-10. Hij was misschien niet zo mooi als de touchdown van Central Michigan in de Bahamas Bowl, maar de effort van de Virginia Tech spelers om er een score van te maken, is een applausje waard.

Gunner Kiel moest het veld af en keerde ook niet meer terug. Zijn vervanger, Michael Colosimo, gooide nog wel een touchdown, maar de wedstrijd was na de blessure van Kiel al gespeeld. De Hokies konden de wedstrijd rustig uitspelen en behaalden dankzij de bowl winst voor de tweeëntwintigste keer op rij een winning season.

Sundevils overleven comeback Duke

De #15 Arizona State Sundevils kroonden zich tot de winnaar van de Sun Bowl. In El Paso, Texas wisten de Sundevils een late comeback van de Duke Blue Devils af te weren en wonnen met 36-31.

De nummer vijftien uit de AP Rankings hadden pakweg de eerste twintig minuten geen kind aan de Blue Devils, die alweer voor de derde achtereenvolgende keer hoopten op een bowl game overwinning. Ondanks dat alle ogen gericht waren op Jaelen Strong, wide receiver van de Sundevils (7 catches, 103 yards), kwamen alle touchdowns van running back Demario Richard. Richard, goed voor 63 total yards, wist vier keer de endzone van Duke te bereiken.

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Richard in het tweede kwart zijn tweede touchdown van de wedstrijd scoorde en de stand daarmee op een comfortabele 20-3 voorsprong zette. Maar Duke wist vlak voor rust de stand nog naar 20-17 te trekken dankzij een touchdown van Shaquille Powell en een punt return voor een touchdown van Jamison Crowder.

Arizona State bouwde de voorsprong  na rust echter opnieuw uit naar dertien punten, maar dat weerhield de Blue Devils er niet van om stug door te gaan met aanvallen. Toen Duke met deze touchdown de voorsprong pakte, was de spanning helemaal terug:

Deze return van freshman Kalen Ballage van 96 yards zette uiteindelijk de winnende touchdown op voor de Sundevils.

De laatste stuiptrekking van de Blue Devils die zich, met nog veertig seconden te gaan, opnieuw in de redzone van Arizona State meldden, eindigde in de handen van cornerback Kweishi Brown. Daarmee stelden de Sundevils de winst in de Sun Bowl veilig en bezorgden Duke daarmee opnieuw een bowl nederlaag.