College basketball season opent in Duitsland

Door

 

Het college basketball seizoen start dit jaar in Duitsland. Op 9 november staat Michigan State Spartans aan de tip off tegenover Uconn Huskies. Het is voor het eerst dat een officiële college basketball wedstrijd buiten de Amerikaanse landsgrenzen wordt gespeeld.

Die eer valt toe aan de Amerikaanse vliegbasis Ramstein, dat ligt ten westen van Kaiserslautern. Op de vliegbasis zullen ongeveer 3.000 (Amerikaanse) toeschouwers worden toegelaten, allemaal werkzaam op Ramstein.

Obama luistert met Spartans naar volkslied

Vorig seizoen opende de NCAA basketball competitie ook al op een bijzondere plek, het vliegdekschip USS Carl Vinson. Dat leverde, onder toeziend oog van president Barack Obama en zijn vrouw, prachtige plaatjes op. Ook toen was Michigan State van de partij. Tegenstander was University of North Carolina.

Ook dit seizoen wilde de NCAA starten met een wedstrijd op een vliegdekschip. Maar de deal kon niet worden rond gemaakt. Wel zullen meer scholen op 9 november spelen op een militaire basis of haven.

Entree TopGun Tom Izzo teampresentatie Spartans 2011

Michigan State coach Tom Izzo is een uitgesproken voorstander van wedstrijden spelen voor militair publiek. Hij nam eerder ook al een team mee naar de Amerikaanse troepen in Koeweit, tijdens de oorlog met Irak. Izzo komt de laatste jaren bij de presentatie van zijn team aan de fans steevast op in een tank of een straaljager.

“Toen ik de jongens vroeg wat ze ervan vonden om naar Duitsland te gaan, stonden ze te juichen”, aldus Tom Izzo. “We spelen gewoon de eerste competitiewedstrijd ooit in het buitenland. Hoe cool is dat?!”

De wedstrijd begint laat op de avond, 22.00 uur Nederlandse tijd, zodat ESPN voor de live TV uitzending vroeg in de avond toch wat publiek kan verwachten.

Ook leuk om te lezen