Coach K: ‘Rose sluit aan bij Team USA’

Door

NBA: Preseason-Chicago Bulls at Indiana Pacers

Derrick Rose gaat zijn rentree maken op het basketballveld. Dat maakte Mike ‘Coach K’ Krzyzeweski dinsdagavond bekend. ”We verwachten dat Derrick zich de laatste week van juli meldt bij Team USA.” Eerder deze maand gaf Bulls-coach Tom Thibodeau al aan dat Rose inmiddels weer fysieke duels aangaat tijdens trainingen.

Het betekent goed nieuws voor de point guard van de Chicago Bulls, die vroeg in het seizoen een gescheurde meniscus opliep in zijn rechterknie. Zijn inbreng bleef dit jaar daarom maar beperkt tot tien wedstrijden. Het seizoen ervoor miste hij vanwege een gescheurde kruisband (ACL).

Coach K heeft daarom ook goede hoop om een fitte Rose aan te treffen tijdens het trainingskamp met de nationale selectie. ”Hij weet dat hij team alleen kan maken wanneer hij 100 procent fit is. En Derrick kennende zal hij ervoor zorgen dat hij in die status verschijnt eind juli.”

Team USA bereidt zich deze zomer voor op het komende wereldkampioenschap, dat later dit jaar in Spanje gespeeld zal worden. Coach K zal van de huidige 28 spelers een selectie van twaalf spelers samenstellen. LeBron James, Chris Paul en Carmelo Anthony hebben al aangegeven dat ze dit toernooi aan zich voorbij te laten gaan.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. fckruisband 7 jaar ago

    Hij miste het vorige seizoen niet alleen vanwege een meniscus blessure… het was door zijn voorste kruisband blessure dat hij een heel seizoen niet speelde.

    http://www.fckruisband.nl/voorste-kruisband-blessure-op-bijzondere-wijze-in-beeld-gebracht/

    http://www.fckruisband.nl/derrick-rose-is-terug-na-526-dagen/

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen