3-on-3: NBA Playoffs Round 2, verrassingen en voorspellingen

Door

De eerste ronde van de NBA playoffs is voorbij. De Conference Semi-Finals zijn nu bezig. Acht teams strijden voor een plek in de Conference Finals. Zoals elk jaar in de playoffs zijn er een aantal verrassingen maar ook een aantal teleurstelling. Ook dit jaar zijn er al genoeg bijzondere gebeurtenissen geweest in de eerste ronde. Twee NBA-redacteuren en oprichter van Sport Amerika, Neal Petersen, vertellen wat tot nu toe de grootste verrassingen en teleurstellingen zijn. Daarnaast geven ze hun voorspelling voor wie er doorgaan naar de volgende ronde.

CJ McCollum (Victor Decolongon/Getty Images)

1. Welk team was de grootste teleurstelling van de 1e ronde?


Neal Petersen: Grootste teleurstelling voor mij was toch wel de Spurs. Niet dat ik daar vooraf nog heel veel hoop had gehad in de serie tegen GSW, maar dit sloeg wel alles. Tel daar bij op het tragische nieuws rondom Popovich’s vrouw en het mysterieuze geval Kawhi Leonard, dan moet je toch wel stellen dat de postseason in San Antonio één grote deceptie is.

Niels van der Veen: Dit moeten toch echt de Portland Trail Blazers zijn. Iedereen dacht dat ze door zouden gaan tegen de New Orleans Pelicans. Maar Jrue Holliday en vooral Davis hebben ze gesloopt. Holliday heeft het uitstekend gedaan tegen Damian Lillard en Davis was aanvallend gewoon niet te stoppen en zorgde elke aanval voor een mis-match

Niels Godding: Lastig kiezen. De sweep van Portland zag natuurlijk niemand aankomen, maar we waren het er wel over eens dat ze de slechtst mogelijke matchup konden treffen. De Heat waren echt heel slecht tegen Philly. Geen moment hebben ze ook maar het geloof gehad dat ze de series konden winnen. Oklahoma viel me tegen, omdat ze het zelfs in playoffs niet in zich hadden als team te spelen. Er was weinig chemie tussen de spelers, waardoor het toch weer uitdraaide op een ego-tour van Russell Westbrook, die zijn team daarmee meer pijn deed dan wat anders (43 en 39 schoten in wedstrijd 6 en 5 is abnormaal).

Ook leuk om te lezen