Clipboard: Twee finales, twee verhalen

Door

Een week geleden zag het er nog naar uit dat beide finales spannend zouden worden aangezien de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. De confrontatie tussen Indiana en Miami voldoet aan die verwachting. Die andere match-up toch iets minder. Elke zondag (of maandag) zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter

clipboard600A Clipboard: Fighting Jazz & Lakers

Mission Impossible

*Want dat is het toch eigenlijk wel voor de Memphis Grizzlies. Na ook de derde wedstrijd (in verlenging) te verliezen, staan de Grizzlies nu 0-3 achter in de serie tegen de San Antonio Spurs. En zoals bekend is het nog nooit gebeurd dat een team 4-3 wint na met 0-3 achter gestaan te hebben. Maar voor alles een eerste keer natuurlijk. Dan is het wel mooi meegenomen dat iedereen fit blijft en niet (op een klunzige manier) geblesseerd raakt.

Facegasol_medium

De toekomstig Hall Of Famer dicteert de jonge talentvolle center: “Keep your head in the game Marc”.

*Anders dan de stand doet geloven, zijn de wedstrijden tussen de Grizzlies en de Spurs wel degelijk spannend. Zoals gezegd hoef je geen alley-oops of ander showbasketball te verwachten en doen beide teams vooral waar ze goed in zijn. Team-basketball, verdedigen en coaching, dat zijn drie van de belangrijkste ingrediënten waarmee San Antonio de Grizzlies aan banden legt. Coach Popovich heeft bepaald dat Zach Randolph de man is die uit zijn spel gehaald moet worden. Zijn spelers gehoorzamen en het is goed te zien dat op die manier inderdaad de angel uit het spel van Memphis is. Aan de instelling van Randolph zal het nooit liggen.

Eens kijken of Z-Bo en z’n mannen zich op kunnen laden voor een stukje geschiedenis.

Miami is er nog lang niet

*Dat het geen walk in the park ging worden, wisten ze zelf ook wel. Maar dat de Pacers het hen zó lastig gingen maken, dat komt misschien toch als een kleine verrassing voor de Miami Heat. In wedstrijd één werd LeBron nog de held door in de zoemer de winnende basket te maken. In wedstrijd twee trokken de Pacers aan het langste eind. De mannen uit Indiana staan verdedigend hun mannetje en profiteren aanvallend van het enorme lengteverschil dat ze hebben met Roy Hibbert. En datzelfde lengteverschil had er ook heel goed voor kunnen zorgen dat LeBron in ieder geval die winnende in wedstrijd één niet had gemaakt. Maar ja, Hibbert zat op de bank tijdens die laatste play. En net als vele anderen dacht Hibbert daar het zijne van.

*Wedstrijden tussen deze twee teams staan altijd garant voor een paar opstootjes. Maar dat de Heat het zelfs onder de gordel proberen, is toch merkwaardig…

norris cole gives nutshot

shane battier knees pacers player in nuts

———-

Starting 5 of the week

PG: Tony Parker. Zoals gewoonlijk presteert Parker goed op de momenten dat het moet. De Spurs staan bekend als een heel goed team, maar ook binnen de lijnen moet iemand dat team besturen. In wedstrijd twee scoorde hij iets minder, maar noteerde daarnaast wel een persoonlijk record van achttien assists.

SG: Paul George. Was George vorige week nog een (power) forward in deze rubriek, nu is ie een guard. De beste man blijft maar stappen maken in zijn ontwikkeling. Hij is de absolute go-to-guy bij Indiana en in wedstrijd één had dat ook bijna de gewenste vruchten afgeworpen. Zijn absurde driepunter zorgde er nog voor dat de wedstrijd een verlenging kreeg. Jammer voor hem bleef het voor de Pacers daarbij.

SF: LeBron James. 30 punten, tien rebounds en tien assists. Dat is een triple-double waar je mee thuis kunt komen. Maar ja, dat was wedstrijd één. Wedstrijd twee ging verloren, hoewel James er nog wel 36 punten in gooide. Aan zijn statistieken zal het dan ook niet zo snel liggen.

San Antonio Spurs v Memphis Grizzlies - Game ThreePF: Tim Duncan. Good old Timmy lijkt het beste tot het laatste te bewaren. Elke wedstrijd tegen Memphis is hij beter gaan spelen. In wedstrijd drie was hij zelfs goed voor 24 punten en tien rebounds. Als de Grizzlies naast Parker ook Duncan nog moeten gaan double-teamen, dan wordt het allemaal niet veel makkelijker voor ze. (Foto: Getty Images)

C: Roy Hibbert. Lijkt bijzonder goed in z’n vel te zitten. Had in wedstrijd één het liefst LeBron net zo hard geblokt als ie deed bij Carmelo in de laatste wedstrijd tegen de Knicks, maar het mocht niet zo zijn. Desalniettemin presteert Hibbert erg goed. Hij eindigde wedstrijd twee met 29 punten en tien rebounds.

———-

Top 5 plays of the week

5. Pondexter throws it down over Diaw

4. LeBron full speed ahead

3. George’s absurde gelijkmaker

2. Pauly G voorbij James en over Birdman

1. LBJ FTW

Lees hier het Clipboard van vorige week: Final four, and counting

Ook leuk om te lezen