Clipboard: #mambaout

Door

Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter

clipboard600A Clipboard: Fighting Jazz & Lakers

kobebryant

Black Mamba down

Oh. Nee. Kobe. Bryant. Eerst was hij de 34-jarige sterspeler die maar niet oud werd en de sterren van de hemel speelde, nu is hij de 34-jarige sterspeler die door de ouderdom is gegrepen en zijn vele speeltijd heeft moeten bekopen met de zwaarste blessure in zijn zeventienjarige loopbaan. Social media ontploften en Kobe deed lekker mee. Eerst met een emotioneel moment waarvan hij ons via Facebook deelgenoot maakte, daarna ook heerlijk via Twitter. Le-gen-da-ri-sche foto.

Slechtste half-court buzzer beater evahh!

Gif vd week 1De Warriors tegen de Thunder. Beiden bezig aan een uitstekend seizoen. Golden State lijkt in niets meer op de ploeg die altijd verloor en Oklahoma City is gewoon de beste ploeg in het westen. Aan het eind van het eerste kwart dacht Jarret Jack: “Weet je wat, ik was vroeger best een goede quarterback, kijken of die man daar in dat blauwe shirt schuin achter de basket een beetje receiver is.” Wow! Perfecte pass, perfecte catch.

Tom Thibodeau is oorlog

Gif vd week 2Voortbordurend op de gedachte dat in oorlogstijden het doel alle middelen heiligt, namen met de play-offs in aantocht emoties de overhand bij Thibodeau. Bij een fast-break van de Knicks gooit hij een handdoek het veld op voor de voeten van Chris Copeland. Die springt er overheen, er gebeurt wonder boven wonder niets, maar Thibodeau had hier gewoon een technische fout moeten krijgen of achteraf een boete. Niets van dat alles. De tactiek van de coach van de Bulls werkte wel, Copeland was zo van slag en raakte maar vier van zijn veertien schoten. Chicago killde vervolgens in overtime de dertien zeges lange winstreeks van de Knicks.

Carlos ‘Ik word gek, ik word gek, ik word gek’ Boozer

Gif vd week 3

 

 

 

 

 

 

 

 

———-

Starting 5 of the week:

PG: Russel Westbrook. OKC heeft de eerste plek in het westen overgenomen van de Spurs. Een van de redenen voor dat succesje is het goede spel van Westbrook. Een van de, zo niet dé, meest atletische pointguards in de league laat nog altijd zien dat ie groeiende is en stappen maakt. Voor een pointguard moet hij misschien iets meer passen, maar zeker qua scorend vermogen hoort Russ bij de beste van de NBA.

SG: Stephen Curry. De zoon van Dell Curry heeft het duidelijk niet van een vreemde. Steph heeft net als zijn vader een fluwelen schotje. Daarnaast heeft de Golden State Warrior meer talent dan zijn vader ooit had. Naast in de laatste wedstrijden 24, 22 en 47 punten te scoren, deelde hij namelijk ook nog eens tien, zeven en negen assists uit.

SF: Carmelo Anthony. Anthony staat hier voor de tweede week op rij. Maar als je wedstrijd na wedstrijd meer dan 30 punten blijft scoren, dan is dat ook verdiend. ‘Melo doet er alles aan om zijn eerste topscorerstitel binnen te halen. Hij speelt nog meer minuten en neemt nog meer schoten. En aangezien titelverdediger Kevin Durant de strijd heeft laten lopen, komt dat voor ‘Melo wel goed.

PF: Al Jefferson. Big Al laat van zich horen nu de Jazz hem het meest nodig hebben. De bonkige doch talentvolle forward/center noteerde in zijn laatste wedstrijd 40 punten, dertien rebounds en zes assists. En aangezien de Lakers het verder zonder Kobe zullen moeten doen, lijkt dit hét moment voor de Jazz om toe te slaan.

C: Brook Lopez. Lopez is een constante speler. Je kunt ervan op aan dat hij er elke wedstrijd minstens twintig punten in gooit en zo’n zeven rebounds pakt. Ook in de gewonnen wedstrijden tegen concurrenten Boston en Indiana was dat weer het geval. De rebounds bleven iets achter, maar Brook was wel goed voor 21 en 24 punten. En 29 in de wedstrijd daarvoor, tegen Philadelphia.

———-

Teams of the week

Brooklyn Nets 47-32

Met het winnen van de laatste vier wedstrijden op rij lijken de Nets nog een poging te gaan doen om plek drie over te nemen van Indiana. De Pacers staan nog wel twee wedstrijden voor, maar voelen de hete adem wel degelijk. Zeker na de winst van Brooklyn in Indiana.

Oklahoma City Thunder 59-21

Het ziet ernaar uit dat het seizoen voor de Thunder precies lang genoeg is. Zelf moeten ze nog twee wedstrijden en concurrent San Antonio moet er nog drie. Laatstgenoemde staat een halve wedstrijd achter op OKC. Bij een gelijke stand is het voordeel voor de Thunder, omdat zij een beter onderling resultaat hebben.

Miami Heat 63-16

Het team met het beste record in de league hebben inmiddels ook alweer vijf wedstrijden op rij gewonnen. Vrijdagavond tegen de Celtics was de almachtige drie-eenheid eindelijk weer compleet nu ook Wade weer fit is. Zodoende werden dus ook de Celtics opgerold en kan Miami uiteindelijk uitkomen op een record van 66-16.

———-

Top 5 plays of the week

5. Westbrook ruimt op, KD regelt de rest

4. LeBron to LeBron

3. John Wall with the reverse-alley-oop-lay-in

2. Westbrook leans back and throws down!

1. LeBron moet bukken om te dunken

Lees hier het Clipboard van vorige week: Titanenstrijd om topscorerstitel

Ook leuk om te lezen