#11 Iowa State wint van #9 Kansas, #10 Arizona voorbij #8 Utah

Kansas State v Iowa State

Iowa State heeft de wereld weer laten zien dat ze Kansas niet zomaar hun elfde Big 12 titel op rij laten pakken. Alle starters van de Cyclones scoorden in de dubbele cijfers in een wedstrijd die ze moesten winnen na het verlies tegen Baylor eerder deze week. De beste speler aan de kant van Iowa State was guard Naz Long die goed was voor 20 punten en vijf rebounds. Bij Kansas was het vooral forward Perry Ellis die de Jayhawks in de wedstrijd hield, maar uiteindelijk was het niet genoeg. De eindstand in deze wedstrijd was 86-81.

Kansas speelt morgen tegen Oklahoma terwijl Iowa State koploper Kansas State dinsdag op bezoek krijgt.

Sterke tweede helft van Stanley Johnson helpt Arizona voorbij Utah

Arizona kreeg zaterdag de koploper in de Pac-12 Utah op bezoek. Arizona coach Sean Miller zei voorafgaand aan de wedstrijd dat zijn team de underdog was in deze wedstrijd, maar zo speelden ze niet. De eerste helft was het vooral point guard T.J. McConnell die het Utah moeilijk maakte. In de tweede helft was het Stanley Johnson die fenomenaal speelde. De eerstejaars forward was in één helft goed voor achttien punten en negen rebounds. De eindstand was 69-51.

Met de overwinning staat Arizona nu bovenaan de Pac-12. Donderdag moeten ze die positie vasthouden door van mede koploper Stanford te winnen. Utah krijg woensdag Washington State op bezoek.

Duke voorkomt derde verlies op rij door af te rekenen met Louisville

De Duke Blue Devils speelden eindelijk weer eens een goede zone verdediging zaterdag. Dit gecombineerd met het sterke spel van Jahlil Okafor en Amile Jefferson zorgde er voor dat ze Louisville hun eerste verliespartij met meer dan tien punten verschil in drie jaar tijd konden bezorgen. Het voorkwam ook dat Duke drie wedstrijden op rij zou verliezen. In de eerste helft leek niks te lukken bij Louisville. Ze scoorden maar 7 uit 31 van het veld, waaronder zelfs elf missers op rij. Dan helpen zelfs achttien aanvallende rebounds niet. De eindstand in deze wedstrijd was 63-52.

Beide teams moeten hun volgende wedstrijd tegen Pittsburgh spelen. Pittsburgh gaat maandag op bezoek bij Duke en Louisville zal volgende week zondag naar Pittsburgh afreizen.