Carmelo’s Challenge in New York

Door

Carmelo Anthony has changed. De storylines in New York zijn eensluidend: ‘Melo en de Knicks gaan een schitterend seizoen tegemoet. Dit alles gaat vooral gebeuren omdat Anthony deze zomer een metamorfose heeft ondergaan. Van eendimensionale scorer, naar teamspeler die ook verdedigen hoog in zijn vaandel heeft staan. Dit wordt het seizoen van de waarheid voor ‘Melo. Wordt het MVP (Most Valuable Player) or LVP (Least Valuable Player)?

­

Het leek allemaal zo mooi. Na bijna een jaar vol ellende maakte Anthony anderhalf seizoen geleden dan eindelijk de overgang naar zijn geliefde New York Knicks. Op zoek naar een nieuwe uitdaging verliet hij Denver voor de spotlights in de Big Apple. Maar wat de Knicks, de fans en ‘Melo allemaal ook voor moois in gedachten hadden, het bleek tot op heden een illusie. Iedereen zat te wachten op een Carmelo Anthony die de Knicks voor het eerst sinds de jaren negentig weer naar het beloofde land van de Finals zou leiden. De realiteit was echter dat Anthony nog steeds dezelfde speler was als in Denver. Individualistisch. En dat de veelbesproken samenwerking met Amar’e Stoudemire toch niet zo succesvol was als gehoopt, kwam ook niet echt als een verrassing.

De in de NBA door vele spelers ingehuurde individuele coach David Thorpe liet de volgende analyse los op Anthony. “Hij is de beste echt scorende small forward ter wereld.  Als je één play neemt, is hij de moeilijkste match-up voor een verdediger. Hij kan ver van buiten de driepuntslijn schieten, heeft een pull-up jumper, een ijzersterke dribbel-drive. Hij is superexplosief als hij naar de basket gaat. James is de betere allround speler, maar Anthony is de betere scorer.” De essentie van deze analyse zit hem in het feit dat we het bij Anthony alleen hebben over scoren. En dat terwijl iedereen weet dat defense minstens zo belangrijk is op de weg naar het winnen van prijzen. James pakte ook al drie MVP-awards, stond drie keer in de finale en won één ring. Anthony staat, niet zo verwonderlijk, in al deze categorieën nog op nul.

Klik op de afbeelding om het hele verhaal over Carmelo Anthony te lezen.

Ook leuk om te lezen