Blackhawks verslaan Canucks en evenaren record

Door

Vancouver Canucks v Chicago Blackhawks

De Chicago Blackhawks hebben met hun zestiende wedstrijd zonder verlies in reguliere speeltijd op rij NHL-historie geschreven. Er was echter wel een shootout voor nodig om rivaal Vancouver Canucks opzij te zetten: 3-4.

Dat de Hawks het record gingen evenaren leek na de tweede periode al een klein zekerheidje. Daniel Sedin had de Canucks in periode 1 wel op voorsprong gezet, maar goals van Patrick Sharp en Marian Hossa (2) brachten de Hawks op een ruime voorsprong. Die voorsprong werd in het slot van de derde periode wel weggegeven, maar een achterstand kwam niet op het bord. In de shootout waren goals van Patrick Kane en Andrew Shaw genoeg voor de winst.

Het was al genoeg voor de evenaring van het record, dat de Anaheim Ducks in hun kampioensjaar 2006/2007 neerzetten. De Ducks zetten toen een record van 12-0-4 neer over de eerste 16 wedstrijden alvorens er voor de eerste keer verloren werd. De Blackhawks (13-0-3) mogen vrijdagnacht proberen om het record solo in handen te nemen, als thuis tegen de San Jose Sharks word gespeeld.

Grote smet op de overwinning van de Blackhawks was de blessure aan het hoofd die Marian Hossa opliep. Sinds de harde hit van Raffi Torres in de playoffs van afgelopen seizoen is het nu afwachten of zijn klachten niet terug zullen keren, coach Joel Quenneville zei dat Hossa er na de wedstrijd oke uit zag.

De San Jose Sharks kenden na een fantastische start tot dusverre een rampzalige maand, maar boekten hun eerste overwinning deze maand tegen de St. Louis Blues. Het werd 2-1. De Nashville Predators waren na overtime te sterk voor de Detroit Red Wings en de Los Angeles Kings kwamen bij de Edmonton Oilers iets dichter bij de playoff-plaatsen: 3-1.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen