Nog 25 dagen voor de Trade Deadline: Where to watch?

Door

Het is weer februari en die maand staat in de NHL doorgaans garant voor een hoop speculatie en spetterende trades. Voornaamste reden hiervoor is het naderen van de trade deadline op 27 februari. Maar wie liggen in de markt en wat is hun bestemming?

De ploegen die momenteel onderaan staan in hun Conferences zijn het meest gewillig om hun duurdere spelers te laten vertrekken. Zij willen hen kwijt om te kunnen bouwen aan een fris nieuw team voor het nieuwe seizoen.

De grootste naam die in de wandelgangen circuleert is die van Jeff Carter. De Forward van de Columbus Blue Jackets speelt pas sinds afgelopen zomer bij Columbus, maar mede door het slechte seizoen wat de Blue Jackets draaien, zouden zij bereid zijn om hun duurbetaalde speler te laten gaan.

Nadeel is wel, dat een club die Carter over wil nemen ook zijn nog 10-jaar doorlopende contract moet overnemen. En dat is niet zomaar een contract, want Carter ontvangt meer dan 5 miljoen dollar per seizoen.

Wat dat betreft lijkt Tuomo Ruutu een aantekkelijkere optie. De forward van Carolina heeft een contract tot het einde van het lopende seizoen en een potentiële koper zit dus niet direct voor langere tijd aan Ruutu vast.

De Montreal Canadiens willen meerdere spelers laten gaan. Eerder lieten zij al Michael Camalleri gaan naar de Calgary Flames maar daar zal het, als het aan de Canadiens zelf ligt, niet bij blijven.

De namen die daar veelal worden genoemd zijn de namen van Hall Gill, Travis Moen en Chris Campoli. Van die drie namen wisten de eerste twee al eens een Stanley Cup te winnen. Moen is op dit moment echter nog wel geblesseerd en zal voorlopig niet inzetbaar zijn. Alle namen zijn echter een goede optie voor teams die nog ervaren playoff-spelers zoeken.

In Anaheim lijkt de drang om nog een trade uit te voeren te zijn afgenomen. De Ducks verkeerden enige tijd in crisis, maar wisten in januari een serie van 8 wedstrijden te winnen en staan er daardoor iets beter voor, waardoor de drang om een ruil te maken niet meer zo sterk is.

Teams die geïnteresseerd zijn in een doelman kunnen op bezoek komen in Minnesota, New York of San Jose. Minnesota Wild-doelman Josh Harding lijkt niet geheel tevreden in zijn ploeg en zou graag een rol als eerste doelman invullen.

De New York Islanders gebruikten dit seizoen al 5 (!) verschillende doelmannen. De Islanders zouden zelf wel graag van Rick DiPietro af willen, maar dat wordt een moeilijk verhaal. De doelman bezit een nog 10-jaar doorlopend contract en dat contract is niet goedkoop. Daarnaast kampt DiPietro veelvuldig met blessures.

Ook Evgeni Nabokov is beschikbaar. De Rus maakte dit seizoen zijn rentree in de NHL, maar het huwelijk met de Islanders lijkt geen lang leven beschoren.

De San Jose Sharks hebben Antero Niitymaki beschikbaar gesteld om op te halen. De ervaren doelman mocht dit seizoen nog geen enkele wedstrijd keepen.

De teams in playoff-posities op de ranglijst lijken alleen een buitenkansjes aan hun team toe te willen voegen, maar zullen niet zomaar handelen. Zo zouden meerdere teams in de Eastern Conference zouden nog wel een sterke verdediger/doelman aan hun roster toe willen voegen. Het worden nog 3 spannende weken in de NHL.

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Jules 10 jaar ago

  Maar ik zie Suter of Weber nog niet zo 1,2,3 getrade worden. Nashville speelt nog volop mee om de playoffs, Suter heeft al gezegd dat hij de intentie heeft om bij de Predators te blijven en Weber kan eventueel nóg een jaar of twee als worden vastgelegd omdat hij geen UFA, maar RFA is.

  • Sid The Kid 10 jaar ago

   Suter heeft gezegd dat hij versterkingen wilt zien bij de trade deadline en ook aangegevem dat ie de onderhandelingen heeft gestaakt.
   David Poile zal tenkoste van alles voorkomen wat de Florida Panthers wel is gebeurd met Jay Bouwmeester. The Preds gaan de playoffs halen maar Suter voor niets de deur uit laten lopen lijkt me sterk, aangezien the Preds een budget team is kunnen ze waarschijnlijk beide niet kunnen behouden..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen