Bowe & Harvin mogen op zoek naar nieuwe werkgever

Door

Kansas City Chiefs v Pittsburgh Steelers

Twee talentvolle receivers zullen zich naar alle waarschijnlijkheid ook gaan voegen bij de grote groep free agents. Zowel Dwayne Bowe als Percy Harvin hebben naar verluidt van hun werkgevers te horen gekregen dat hun contract ontbonden zal worden.

Het nieuws van Bowe komt één dag nadat bekend werd gemaakt dat Jeremy Maclin richting de Chiefs zal komen om het receiver corps te versterken. Hierdoor was Bowe, die met zijn salaris van tien miljoen dollar één van de grootverdieners binnen de selectie is, overbodig geworden. De 30-jarige Bowe ving in 2010 maar liefst vijftien touchdowns, maar bereikte in 2014 een absoluut dieptepunt met 754 receiving yards en geen enkele touchdown.

Voor Percy Harvin is het alweer de tweede keer in relatief korte tijd dat hij naar een andere ploeg zal transfereren. Afgelopen seizoen schokte de Seahawks de NFL door de nu 26-jarige Harvin voor een draft pick naar de New York Jets te sturen. Net als bij Bowe, is Harvin echter overbodig geworden bij zijn ploeg nadat enkele dagen geleden Brandon Marshall de oversteek maakte van Chicago naar New York.

Jaguars blijven actief
Eerder vandaag was al te lezen dat de Jaguars in Julius Thomas hun nieuwe tight end hebben gevonden, maar de ploeg uit Jacksonville is daarnaast druk bezig om andere, relatief jonge spelers, voor langere tijd te contracteren. Offensive tackle Jermey Parnell komt over van de Cowboys (vijf seizoenen, 32 miljoen dollar), linebacker Dan Skuta verruilt San Francisco voor Jacksonville (vijf seizoenen, 20,5 miljoen dollar), defensive lineman Jared Odrick verlaat Miami na de komst van Ndamukong Suh en tot slot versterkt cornerback Davon House (ex-Green Bay) de secondary (vier seizoenen, 25 miljoen dollar). Volgens Ian Rapoport, journalist van NFL Network, is het niet toevallig dat de Jaguars zoveel spelers aantrekken.

Overige headlines

  • Bryan Bulaga blijft de Green Bay Packers trouw. De offensive tackle tekent voor vijf jaar bij en gaat in die periode grofweg 35 miljoen dollar verdienen. De 25-jarige Bulaga blijft hiermee ook de komende seizoenen de vaste right tackle van de Packers offense.
  • De  Tennessee Titans hebben volgens de laatste geruchten de gewenste versterking voor hun secondary binnen. Safety Da’Norris Searcy (ex-Buffalo) zou in Tennesse voor vier seizoenen tekenen al heerst er momenteel nog onzekerheid over de deal. Volgens Josina Anderson van ESPN zou het kamp van Searcy nog twijfelen tussen de Chiefs, Bears en de Titans.
  • Vanochtend werd al bekend dat Andre Johnson na vele jaren de Houston Texans zal gaan verlaten. De laatste geruchten zullen de Texans echter niet bevallen: naar verluidt zou rivaal Indianapolis de favoriet zijn om de 33-jarige wide receiver aan te trekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen