NFL Update: Volgende week meer bekend over Tom Brady’s straf

Door

Super Bowl XLIX - New England Patriots v Seattle Seahawks

Naar aanleiding van de uitkomsten van Deflategate, zal volgens de New York Daily News volgende week bekend worden wat de gevolgen gaan zijn voor meervoudig Super Bowl winnaar Tom Brady. Uit het onderzoek kwam naar voren dat Brady wel degelijk op de hoogte zou zijn geweest van het zachter maken van de ballen.

Volgens CSN New England zijn ze bij de Patriots op het ergste voorbereid: hoewel ze geen flauw idee hebben wat ze voor maatregelen moeten verwachten, wordt er gevreesd voor een schorsing tussen de 6 á 8 wedstrijden.

Enkele prominenten waaronder Mike Pettine, lieten al weten een hoop respect verloren te hebben voor de quarterback: Ik verlies het respect voor mensen die valsspelen.” Ook steekt het debat de kop op of dit alles van invloed zal zijn op de legacy van Tom Brady. Chuck Pagano, de coach van de Indianapolis Colts liet al weten er niet al teveel meer mee bezig te zijn: Serieus, dit is voor ons een gepasseerd station.”

Controverse rond draften Frank Clark

Niet iedereen is het eens met de beslissing van de Seattle Seahawks om ex-Michigan Wolverines speler Frank Clark te selecteren in de tweede ronde van de NFL Draft. Clark werd namelijk uit het team gegooid nadat hij gearresteerd was wegens huiselijk geweld.

Seahawks GM John Schneider liet weten dat ze hun huiswerk goed gedaan hadden, alvorens tot deze keuze te komen. Pete Carroll liet zich in ongeveer dezelfde woorden uit: We nemen de grootst mogelijke zorg in acht bij dit soort individuele zaken en het proces daaromheen, zodat we absoluut zeker zijn waaraan we beginnen met dit soort spelers“, aldus de coach tijdens een optreden bij Brock and Salk op 710 ESPN Seattle.

Toch zijn er twijfels over het ‘huiswerk’ van de Seahawks. Uit een artikel van de Seattle Times bleek dat de Seahawks enkel met Clark hadden gesproken, en genoegen namen met de ontkenning van Clark die volhield dat hij geen vrouw heeft geslagen. Clark is officieel niet veroordeeld na het incident maar kwam wel tot een regeling met het vermeende slachtoffer.

Brandon Marshall bijna geruild naar Patriots

Het had niet veel gescheeld of Brandon Marshall had afgelopen jaar voor de New England Patriots gespeeld. Afgelopen vrijdag liet de wide receiver dit weten aan ESPN 1000: Er was een kans dat ik voor het begin van het seizoen geruild zou gaan worden naar New England.” Verder gaf Marshall ook aan dat hij het jammer vindt dat hij nu weg is uit Chicago: “Ik wil graag dat mijn kinderen in Chicago opgroeien, en ik had echt verwacht dat ik hier de rest van mijn carrière zou doorbrengen…”

Vorig jaar mei tekende Marshall, die dit seizoen zijn debuut voor de New York Jets gaat maken na een trade voor een 5th rounder, een nieuw contract met een looptijd van drie jaar en een waarde van 30 miljoen dollar. Even daarvoor waren zijn agent en de Chicago Bears aan het steggelen over extra centen, want Marshall had het gevoel dat hij meer waard was dan wat toen werd geboden. De Patriots waren bereid die extra centen te betalen. Tot een trade kwam het uiteindelijk niet, omdat Marshall & co destijds alsnog tot een akkoord met de Bears kwamen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen