Bijzondere homerun voor Ben Revere

Door

PHI_1271Het was een bijzondere dag in Philadelphia. Als je naar de uitslag (2-6) kijkt van de wedstrijd tussen de Phillies en de Rockies valt dat niet zo op, want de Phillies verliezen dit jaar wel vaker. Ook in de box score zie je niet meteen heel opvallende zaken. Als je goed zoekt, zie je dat twee spelers van de Phillies hun eerste homerun van het seizoen geslagen hebben. Voor Darin Ruf, een bankspeler, is dat niet opvallend, maar voor Ben Revere was dit een zeer bijzondere homerun.

Eindelijk

Het was namelijk zijn eerste homerun in de Major Leagues. Nu slaan er uiteraard wel vaker spelers de eerste homerun uit hun loopbaan, maar de meeste spelers hebben daar niet vierenhalf seizoen op moeten wachten. Sterker nog: niemand heeft ooit zoveel slagbeurten gehad voordat hij zijn eerste homerun sloeg. Het was Ben Revere’s 1566e tripje naar de thuisplaat en eindelijk was het zover. Hij sloeg zijn eerste homerun. In een van de eerste wedstrijden van dit seizoen verbrak hij al het record van meeste slagbeurten (voor een niet-pitcher) in de MLB ooit zonder homerun. Dat record stond eerder op naam van Tim Johnson, een infielder van de Blue Jays in de jaren ’70.

 

Er is waarschijnlijk een grote last van de schouders van Revere gevallen, maar we hoeven niet te verwachten dat hij nu de ene na de andere homerun zal slaan. We zullen zien hoe lang het duurt tot zijn volgende homerun, daar zouden zomaar weer 1500 slagbeurten tussen kunnen zitten. Laten we daarom nog maar even genieten van deze homerun (en de silent treatment die zijn teamgenoten hem gaven):

Ook leuk om te lezen