Big Papi flirt met vertrek naar Yankees

Door

Kapiteins Epstein en Francona zijn vertrokken bij de Boston Red Sox. Voor David Ortiz betekent dat er voor zijn zaak twee pleitbezorgers weg zijn. De Dominicaanse slugger is inmiddels free agent en wilde gedurende het seizoen al duidelijkheid over een nieuw contract. Radiostilte hield aan. Nu doet hij opnieuw een poging iets los te weken door zelfs door te laten schemeren dat hij volgend jaar best voor de New York Yankees zou willen spelen.

In een interview met Colleen Dominguez van ESPN zei hij niet hardop dat hij in 2012 de befaamde pinstripes wilde dragen. Maar zoals dat in sporttermen heet, houdt hij de optie wel open. ,,Daar moet ik over nadenken. Ik speel al heel lang voor de Red Sox en ik heb gezien hoe het gaat tussen de twee honkbalclubs.”

Als geen ander kent hij de verhoudingen tussen beide ploegen. En toch zet hij de deur op een kier. ,, Maar wat ik hoor over de Yankees is goed. Het is een goede situatie om bij betrokken te worden. En wie wil nou niet betrokken zijn bij een situatie waar alles goed gaat?”

Hoewel de Yankees wel de playoffs haalden, vlogen zij er al in de eerste ronde uit. Net zoals in Boston was het seizoen eerder dan verwacht ten einde. Wat Ortiz opvalt, is het grote verschil in verwerking. ,,Zij verloren ook, net zoals wij. Maar daar is niemand naar buiten gekomen om moord en brand te schreeuwen omdat ze verloren hadden. Hier in Boston is teveel drama en ik weet niet of ik daar volgend jaar nog onderdeel van wil zijn.”

Ja, teleurstelling klinkt door in de antwoorden van Big Papi. De dramatisch verlopen septembermaand waarin de Red Sox een riante voorsprong weggaven in de divisie, het daardoor mislopen van de playoffs, het abrupte vertrek van manager Terry Francona en GM Theo Epstein zijn de 35-jarige DH niet in de koude kleren gaan zitten. Begrijpelijk. Al lijkt het flirten met de aartsrivaal gewoon de beproefde truc om er in Boston een nieuw contract uit te slepen.

Waarschijnlijk moet Ortiz zijn nummertje nog even bewaren in Boston. Daar liggen de prioriteiten eerst op het vinden van een nieuwe general manager en coach. En als dat hem te lang duurt, kan hij altijd zelf nog overwegen om bijvoorbeeld voor de Yankees te gaan ballen. Of zoals de speler zelf zegt: ,,We zullen wel zien het loopt.”

Ook leuk om te lezen