MLB Dutch Report: A-Rod helpt Didi Gregorius

Door

Naamloos

Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.

Week 4 (maandag 27 april t/m zaterdag 2 mei).

Naamloos

Voor de tweede week op rij mag Andrelton Simmons zich de beste presterende Nederlander noemen. De 25-jarige shortstop van de Atlanta Braves verzamelde in de serie tegen de Washington Nationals twee honkslagen, vier runs, twee binnengeslagen punten en één fastball van Rafael Martin op zijn linkerbeen. Tegen de Cincinnati Reds ging Simmons 3-uit-6 aan slag, waaronder een RBI-double.

Naamloos

Aanvallend geen bijzondere week voor Xander Bogaerts: drie honkslagen, waaronder een RBI-single, in twaalf slagbeurten tegen de Toronto Blue Jays en één honkslag in zeven at-bats tegen de New York Yankees voor de shortstop van de Boston Red Sox. Hoogtepunten maakte Bogaerts op het verdedigende vlak tegen de Blue Jays met een mooie duik en een streep op het eerste honk.

Naamloos

Het gaat goed met de New York Yankees. Een eerste plaats in de AL East divisie, homerun nummer 660 voor Alex Rodriguez en de bullpen is één van de beste in de Majors. Didi Gregorius droeg zijn steentje bij met vier honkslagen.

Rodriguez nam Gregorius deze week even apart om hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. A-Rod was in zijn jonge jaren een uitstekende shortstop in dienst van de Seattle Mariners en de Texas Rangers. Didi is een snelle leerling:

Schoop

kj

Lees ook MLB Dutch Report van vorige week.

De volgende MLB Dutch Report verschijnt op 1 juni 2015.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average

Ook leuk om te lezen