Auburn moeizaam voorbij Kansas State

Door

Auburn v Kansas State
#5 Auburn, de verliezend finalist van vorig jaar, had de grootste moeite met #20 Kansas State. Waar Auburn normaal vrij letterlijk over haar tegenstanders loopt, bleek Kanses State uitstekend in staat om de rush af te stoppen. Bijzonder slordig aanvallend spel van Kansas State zorgde er echter voor dat Auburn uiteindelijk met een 20-14 overwinning naar huis af kon reizen.

Foutenfestival van Kansas State
Bill Snyder, de legendarische coach van Kansas State die volgende maand zijn 75e verjaardag viert, zei het heel treffend na afloop van de wedstrijd. Auburn had niet gewonnen, maar Kansas State had verloren. Zelden hebben we Kansas State zoveel fouten zien maken in een wedstrijd. Niet minder dan drie fieldgoals werden gemist, waaronder één van slechts 22 yards.

De negen punten die Kansas State met deze fieldgoals had moeten halen zouden voldoende zijn geweest voor de overwinning. Een overwinning die nog veel ruimer had moeten zijn. Kansas State had namelijk ook nog een fumble en twee interceptions, waaronder één in de endzone van Auburn. Een zekere touchdown die voor de overwinning had kunnen zorgen werd op wel heel knullige wijze omgezet in een interception.

Wedstrijd van de verdediging
Het verdedigende spel van beide teams was prima voor elkaar. De heroïsche gevechten op de line of scrimage waren een traktatie voor de liefhebbers. Auburn moet het normaal voor een belangrijk deel hebben van de rush, maar dat wapen wist Kansas State vakkundig uit te schakelen. Auburn, in hun eerste twee wedstrijden van dit seizoen goed voor ruim 300 yards per wedstrijd, kwam deze keer niet verder dan 128 yards over de grond.

Het is voor Kansas State te hopen dat ze in staat zijn om de fouten uit het spel te halen. Zo niet, dan kan het een lang seizoen worden voor Bill Snyder en zijn mannen. Kansas State heeft nog heel veel sterke tegenstanders in de Big 12 op het programma staan. Voldoende om een winning season in gevaar te brengen.

Voor Auburn kan het dit seizoen nog alle kanten op. Na deze derde overwinning volgt volgende week het relatief zwakke Louisiana Tech, waarna Auburn zich vervolgens moet meten met een indrukwekkende rij tegenstanders uit de SEC. Tegenstanders die nu allemaal hebben kunnen zien hoe de gevaarlijke running game van Auburn af te stoppen is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen