A’s moeten Bailey missen bij start competitie

Door

Andrew Bailey, closer van de Oakland Athletics zal hoogstwaarschijnlijk het seizoen beginnen op de ‘disabled list’, wat de lijst van de geblesseerde spelers is. Hij is momenteel volop bezig met de revalidatie van zijn rechterarm.

Bailey liep een blessure op tijdens een oefenwedstrijd op 14 maart en de A’s vreesden eerst dat hij een elleboogblessure had opgelopen. Ze lieten hem zo vlug mogelijk een afspraak maken bij Dr. James Andrews.

,,Het is velig om te zeggen dat ik wel een tijdje zal uit zijn,” zei Bailey nadat hij voor het eerste weer gooide op zondag. ,,Maar het is beter dat ik nu even uit ben dan twee of drie maanden ver in het seizoen.”

Nu Bailey even in de lappenmand zit zegt manager van de Oakland A’s Bob Geren dat hij er aan denkt om de linkshandige Brian Fuentes en rechtshandige Grant Balfour te gebruiken om de wedstrijden af te sluiten.

,,Ik kan gelijk wie van die spelers gebruiken,” zei Geren. ,,Fuentes heeft het meest ervaring. Ik ben vrij zeker van hem. Ik weet ook dat Grant kan wat moet gedaan worden als er iemand anders moet worden gebruikt.”

Bailey speelde als tweemaal als All-Star, won de rookie of the year in 2009 en had 25 saves voor de Athletics vorig seizoen.

Foto: fantasyknuckleheads.com

Ook leuk om te lezen