Around The Horn: 1 april 2018 (3)

Door

Alle highlights op een rijtje van de wedstrijden van gisterenavond en afgelopen nacht in onze MLB Recaps, met in Deel III winst voor de Seattle Mariners, de Pirates en Nationals blijven ongeslagen en de Dodgers zijn terug op .500.DE HEADLINES

De Seattle Mariners hebben de rubber match van de series tegen de Cleveland Indians met 5-4 gewonnen. Nadat de Cleveland Indians op een 2-0 voorsprong waren gekomen (RBI single van Bradley Zimmer en solo homerun van Edwin Encarnacion), sloegen de Seattle Mariners in de vijfde inning toe op het werpen van Trevor Bauer (5 IP, 5 hits, 2 runs, 3 BB en 7 SO). Eerst was het kortestop Jean Segura die met een mooie double naar het rechtsveld de 2-1 over de thuisplaat bracht. Iets later in de inning werd het aantal gescoorde runs verdubbeld door een bal die op gelukkige wijze op stuiterde en resulteerde in RBI double voor derdehonkman Kyle Seager.

In de zevende inning namen de Mariners afstand naar 5-2, toen outfielders Dee Gordon en Mitch Haniger in hun slagbeurten de bal over de hekken sloegen. De Indians kwamen nog wel terug tot 5-4 via de tweede homerun van de wedstrijd van Encarnacion, maar daar bleef het qua runs bij in deze wedstrijd.

Mariners reliever Edwin Díaz kwam voor de tweede keer in actie dit seizoen en tekende voor zijn tweede save. Net als in zijn eerste optreden zette hij drie slagmensen aan de kant met drie slag. De win ging naar Mike Leake die 7.0 solide innings wierp (5 hits, 2 runs, 3 BB en 5 SO).

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Dankzij de overwinning staan de Mariners (2-1) nu derde in de AL West met een wedstrijd minder gespeeld en gewonnen dan de Los Angeles Angels (3-1) en Houston Astros (3-1). Ook de Cleveland Indians (1-2) staan derde in hun divisie. Zij staan boven de Royals (0-2) en Tigers (0-3) die beide nog geen wedstrijd hebben weten te winnen.

UP NEXT

De Indians blijven aan de westkust van de Verenigde Staten. Zij gaan op bezoek in Anaheim bij de Los Angeles Angels. De probable van Cleveland voor maandag 2 april is de rechtshandige Mike Clevinger.

De M’s hebben een dag rust. Op dinsdag 3 april treden zij aan in San Francisco tegen de Giants. Namens Seattle staat Marco Gonzales bij aanvang van de wedstrijd op de heuvel.DE HEADLINES

De Washington Nationals zijn goed aan het seizoen begonnen. Met een 6-5 overwinning sweepten zij de series met de Cincinnati Reds. Alle Nationals runs werden gescoord via een homerun. Anthony Rendon (1-5, 1 HR, 2 RBI) en Adam Eaton (2-5, 2 runs, 1 HR, 2 RBI) waren beide goed voor één longball, terwijl Bryce Harper (2-5, 2 HR) goed was voor twee stuks.

Cincinnati had lastig om iets in te brengen op het sterke werpen van lefty Gio Gonzalez (6.0 IP, 5 hits, 1 run en 7 SO). Een kleine opleving was er in de achtste inning toen de Nationals reliever Sammy Solís lieten werpen. De Reds wisten twee runs te scoren (RBI single van Billy Hamilton en een run via fielders choice). Harper sloeg kort daarna zijn tweede homerun van de wedstrijd, waarmee hij de stand op 6-3 bracht.

In de negende inning werd het nog wel spannend toen Nats closer Sean Doolittle enigszins in de problemen kwam. Cincinnati Red Phil Gosselin bracht met een two run homerun de score terug tot 6-5, maar er waren reeds twee uit. De volgende slagman, Billy Hamilton, werd door Doolittle met drie slag uitgegooid, waarmee een eind kwam aan de wedstrijd.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Na een series sweep zijn er weinig verrassingen in de stand voor beide ploegen. De Nationals staan ongeslagen bovenaan in de NL East, terwijl de Reds nog zonder overwinning onderaan de NL Centraal staan.

UP NEXT

Op maandag 2 april gaat Tanner Roark de wedstrijd tegen de Atlanta Braves beginnen namens de Nats. De Reds krijgen bezoek van de Chicago Cubs. De Reds hebben hun hoop gevestigd op Tyler Mahle die hun moet helpen aan de eerste overwinning van het seizoen.DE HEADLINES

Nadat de San Francisco Giants de eerste twee wedstrijden met 1-0 wonnen is de offensieve productie stilgevallen. In wedstrijd drie werd met 5-0 verloren en in wedstrijd vier met 9-0. Dat betekent dat na vier gespeelde wedstrijden de mannen uit de Bay area slechts twee runs hebben gescoord, al is het wel tegen de regerend kampioen van de National League.

Voor de Los Angeles Dodgers stond Rich Hill op de heuvel en die liet zien dat hij in goede vorm steekt. In 6.0 innings kreeg hij 5 hits tegen, hield hij de Giants van het scoren af, wierp hij drie keer vier wijd en vijf keer drie slag. Zijn relievers, Tony Cingrani, Josh Fields en Wilmer Font, stonden in de resterende innings slechts één honkloper toe.

De line-up van de Dodgers was opnieuw slagvaardig, want vijf slagmensen (Chris Taylor, Yasiel Puig, Yasmani Grandal, Cody Bellingr en Enrique Hernandez) noteerden minimaal twee honkslagen. Katalysator van de line-up was in deze wedstrijd Yasiel Puig met drie honkslagen. Op zijn honklopen werd ook het eerste punten van de wedstrijd gescoord. Bellinger sloeg met Grandal op de honken zijn eerste homerun van het seizoen.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

Beide teams staan met twee winst- en verliespartijen gedeeld op een tweede plaats in de NL West.

UP NEXT

Zoals reeds hierboven stond beschreven krijgen de Giants dinsdag bezoek van de Mariners. Ty Blach, die een goede start van het seizoen kende tegen de Dodgers (1-0, 5 IP, 3 H, 0 R, 3 BB en 3 SO), maakt namens San Francisco zijn tweede start van het seizoen.

De Los Angeles Dodgers gaan naar Chase Field in Phoenix, Arizona waar zij het opnemen tegen de D-backs. Hyun-Jin Ryu is op dit moment aangewezen als startende werper voor de eerste wedstrijd van de series.DE HEADLINES

De Pittsburgh Pirates zijn goed uit de startblokken gekomen van het nieuwe seizoen. Game 2 van double-header werd net als de matinee-wedstrijd gewonnen door de Pirates met 8-6, waarmee zij hun eerste sweep van het seizoen noteerden.

In de eerste inning pakten de Tigers op het werpen van Pirates-starter Chad Kuhl (5.2 IP, 8 hits, 4 runs, 4 SO) nog wel een 2-0 voorsprong. Dat kwam door rechtsvelder Nick Castallanos (2 uit 5 met 2 runs en 1 RBI). Hij bracht met een honkslag eerst Miguel Cabrera (ging 3 uit 4 met 1 HR, 2 runs en 2 RBI) over de thuisplaat en scoorde niet veel later zelf een run.

In de derde inning draaide de wedstrijd. Tigers werper Ryan Carpernter kreeg twee homeruns om zijn oren. De eerste was van Josh Harrison en de tweede van Starling Marte. Daarmee werd het 3-2 voor de Bucs. Carpenter werd na de derde inning vervangen door Buck Farmer, maar ook hij liep de nodige schade op. In de vijfde inning scoorden de Pirates vijf runs op zijn werpen, waaronder twee runs via een homerun van David Freese.

De Tigers kwamen in de negende inning terug tot 8-6. Daarmee was een save situatie ontstaan en zodoende besloot manager Clint Hurdle om zijn closer Felipe Rivero in het veld te brengen. Voor de tweede maal deze dag liet Rivero een save situatie niet onbenut en gooide hij de wedstrijd in het slot.

DE HIGHLIGHTS

DE STANDINGS

De Pittsburgh Pirates staan met drie overwinningen en nul nederlagen gedeeld eerste in de NL Central met de Milwaukee Brewers. Een heel ander verhaal is het voor de Detroit Tigers die met een omgekeerd record laatste staan in de AL Central.

UP NEXT

Op jacht naar hun eerste overwinning sturen de Tigers maandag 1 april Francisco Liriano naar de heuvel tegen de Kansas City Royals. De Pirates ontvangen in hun home opener de Minnesota Twins, waarbij de bal wordt gegeven aan RHP Jameson Taillon.

Coverfoto: John Minchillo/AP

Ook leuk om te lezen