Congolees mega talent mogelijk naar Europa

Door

Emmanuel Mudiay1

Het ziet er naar uit dat één van de beste high school spelers uit Amerika, komend seizoen gaat spelen in Europa. De 18-jarige Emmanuel Mudiay zou problemen hebben omtrent zijn speelgerechtigdheid in college, en zou al aan het kijken zijn naar andere opties voor aankomend seizoen. Een stap naar het buitenland lijkt dan ook een logische keuze.

Grote klap voor Larry Brown:

In een eerder stadium maakte Mudiay bekend te gaan spelen voor de Southern Methodist University. Deze college is bepaald geen grote naam in het college basketball, maar dit team wordt gecoacht door Larry Brown. De oud-NBA coach had grootse plannen met de Mustangs, en zouden aan de hand van Mudiay meedoen om de bovenste plaatsen.

Mocht Emmanuel Mudiay niet speelgerechtigd zijn voor de Southern Methodist University, dan is dit een flinke klap voor Larry Brown en de Mustangs. Momenteel bekijkt Mudiay zijn situatie zorgvuldig, en heeft hij al een agent in dienst genomen wie hem onderdak moet geven bij een Europese club.

Groot talent:

In Amerika wordt Emmanuel Mudiay een grote toekomst toegedicht. De explosieve guard zou hoog eindigen in de draft van 2015, en zou een grote ster worden in college. Mogelijk zullen we Emmanuel Mudiay nooit zien in het college basketball. Het is overigens nog mogelijk dat Emmanuel Mudiay alsnog speelgerechtigd wordt. Zijn situatie wordt nog onderzocht, en er zal in de aankomende tijd meer duidelijkheid verwacht worden omtrent de situatie van Mudiay.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Vreselijk gewoon… Was mijn man om intensief te volgen en dan dit. Hopelijk komt het alsnog in orde maar lijkt me sterk.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen