Oregon komt ongeslagen uit PAC-12 topper

UCLA v Oregon

Het kostte wat meer moeite dan vooraf werd verwacht, maar toch wonnen de Oregon Ducks (3) vannacht in eigen huis van PAC-12 rivaal UCLA (12) met 42-14. Na een spannende eerste helft namen de Ducks in de tweede helft de touwtjes in handen en kon UCLA het moordende tempo van Oregon niet meer bijhouden.

De wedstrijd was spannender dan de eindstand doet vermoeden. UCLA nam als eerste de voorsprong in handen na een touchdown van quarterback Brett Hundley, maar de eerste highlight kwam echter van de kant van Oregon. Met een fake punt was niet alleen de UCLA defensie op het verkeerde been gezet, ook de camera crew van ESPN wist niet direct wat er aan zat te komen:

In de eerste helft kon UCLA de Ducks prima bijhouden, Oregon maakte enkele slordigheidsfoutjes en halverwege stond er een 14-14 stand op het scorebord. Voor het eerst dit seizoen stond Oregon niet voor halverwege de wedstrijd, maar in de tweede helft werd orde op zaken gesteld.

In het derde en vierde kwart zou Oregon heer en meester zijn en werden er 28 opeenvolgende punten gescoord. De’Anthony Thomas, die terug was van een blessure die hem drie weken aan de kant hield, had een rustige avond, maar een andere Oregon running back had wel een groot aandeel in de overwinning: Byron Marshall zou met drie touchdowns en 133 rushing yards eindigen. Daarnaast was ook quarterback Marcus Mariota weer degelijk als altijd met 21-uit-28, 230 passing yards en één touchdown.

Dankzij de overwinning blijft Oregon (8-0, 5-0 PAC-12) ongeslagen en volop in de race voor de BCS titel, volgende week staat er een ware kraker op het programma voor de Ducks met een bezoek aan de Stanford Cardinal (7-1, PAC-12 5-1) die op bezoek bij Oregon State de overwinning pakten. Gezien het resterende schema van de Ducks is deze wedstrijd van cruciaal belang voor hun titelkansen.

UCLA (5-2, 2-2 PAC-12) zal na twee opeenvolgende nederlagen tegen Stanford en Oregon uitkijken naar de thuiswedstrijd tegen Colorado (3-4, 0-4 PAC-12), een van de zwakkere broeders in de PAC-12. Daarnaast kunnen ze een overwinning goed gebruiken in de strijd om de leiding in de PAC-12 South, daarin staat UCLA momenteel gelijk met zowel Arizona State als Arizona, terwijl ook USC er met een 5-3 record vlak achter staat.

Feest in Eugene, waar de Ducks hun ongeslagen status behielden.