American View: Chris Webber fileert Mike D’Antoni

Door

In de rubriek American View licht de NBA-redactie artikelen uit die op de vele Amerikaanse basketball-sites te vinden zijn. Het zijn allemaal must-reads (ook allemaal in het Engels, maar dat moet geen probleem zijn), om je voor het weekeinde wat handreikingen te doen wat betreft tijdsbesteding.

  • Voormalig speler van de Warriors, Bullets en Kings Chris Webber sprak zich openlijk uit over de aanstelling van Mike D’Antoni bij de Lakers, welke zijn goedkeuring niet kon wegdragen. Webber hekelt met name de mentaliteit van de coach die vorig jaar aan het begin van het seizoen nog bij de Knicks werkzaam was. Voor wie het gemist heeft: klik hier voor het volledige interview met Webber.
  • Met name het passeren van Jackson riep bij vele de nodige vraagtekens op en voor sommigen van was er zelfs sprake van een rouwperiode. In Sports Illustrated verscheen een column waarin de gang van zaken met betrekking tot Jackson uiteen wordt gezet. Lees de column hier.
  • En ook BballBreakdown heeft zo het een en ander te melden over de komst van D’Antoni bij de Lakers. Daar denken ze dat de nieuwe Mike een goede keuze is. Lees en bekijk hier waarom.
  • Charlotte Bobcats is verrassend goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Rookie-coach Mike Dunlap lijkt een aantal zaken goed te hebben aangepakt. Lukt het Dunlap om de cultuur bij de de Bobcats te veranderen. Lees het verhaal hier.
  • Het intrigerende verhaal van rookie Royce White bij de Houston Rockets dreigt niet goed af te lopen. Dat is gezien de talenten van White jammer, maar gezien de problematiek meer dan logisch. Hier een verhaal over de huidige stand van zaken.
  • Jeremy Lin is bij de Houston Rockets begonnen aan zijn echte NBA-loopbaan. Na enkele knotsgekke Linsanity-weken in New York kan Lin nu een heel seizoen laten zien wat hij waard is. Met 10 punten, 6 assists en ruim 4 rebounds is het niet super spectaculair, maar hij kent een goed begin. En ondanks meer speeltijd, is zijn aantal turnovers drastisch afgenomen. Het verhaal van Lin in Houston.
  • De defense van Miami Heat is de eerste wedstrijden van het seizoen heel erg matig, zelfs slecht te noemen. Het is nog vroeg, maar Miami heeft in de komende weken genoeg te doen om het spel te verbeteren. Bij Grantland legt Zach Lowe uit wat er precies aan de hand is.
  • En ook bij BballBreakdown vinden ze de problemen van Miami op verdedigend vlak zorgwekkend. Maar grijpen ze ook de mogelijkheid aan om te belichten waarom de Los Angeles Clippers zomaar een echte kampioenskandidaat zijn. In november worden natuurlijk nog geen prijzen verdeeld, dus het valt nog te bezien hoe ver Chris Paul, Blake Griffin & de Clippers gaan komen. Een goed team is het zonder twijfel.

Ook leuk om te lezen