Shaq beboet vanwege uitlatingen

Door

Boston Celtics-center Shaquille O’Neal heeft dinsdag een boete ontvangen van de NBA naar aanleiding van zijn uitlatingen gedurende de wedstrijd tegen de Orlando Magic op tweede Kerstdag.

In die wedstrijd kreeg ‘Shaq’ maar dertien mintuen speeltijd. Gedurende die speeltijd liep hij tegen vijf persoonlijke fouten op en werd zodoende van de wedstrijd uitgesloten.

Dit schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij O’Neal en zodoende liet hij zijn mening na de wedstrijd duidelijk horen. ,,Ik denk dat de mensen vandaag naar het stadion zijn gekomen om nummer 26 aan het werk te zien. Hij speelde een fantastische wedstrijd.” Voor de goede orde: nummer 26 was geen speler, maar scheidsrechter Bob Delaney.

,,De fans betaalden zoveel geld om nummer 26 aan het werk te zien. Als ik een fan zou zijn zou ik mij bekocht voelen. Dan betaal je zoveel geld voor een kaartje en dan zitten twee van de beste spelers van de NBA op de bank, omdat ze niet meer verder mogen spelen. Dat krijg je als van die controlfreaks laat fluiten.”

Naast zijn eigen persoon refereerde hij ook aan Magic-speler Dwight Howard, die ook in het vierde kwart werd uitgesloten na een vijfde persoonlijke fout.,,Wij zijn gewoon twee spelers die hard maar fair spelen. Ik had gehoopt dat de mensen meer van onze duels hadden kunnen genieten.”

De NBA was ‘not amused’ met de uitspraken van O’Neal en bestrafte de center met een boete van 35.000 dollar.

Ook leuk om te lezen