Alabama vernedert Texas A&M in blowout

Texas A&M v Alabama

In een absolute blowout vernederde #7 Alabama Crimson Tide zaterdag de #21 Texas A&M Aggies. Na een nipte 14-13 overwinning op de Arkansas Razorbacks vorige week, walste Bama met 59-0 over de Texanen heen.

De aanval van Alabama, die de laatste weken nogal stroef leek te lopen, draaide opeens op volle toeren. Na twee kwarten stond de Crimson Tide al op 449 offensive yards in tegenstelling tot de Aggies, die tot een schamele 51 yards waren gekomen. De running game, ook zonder de geblesseerde Kenyan Drake, scheurde de verdediging van Texas A&M meerdere malen aan flarden.

De wedstrijd van Blake Sims

De man die de schoenen van A.J. McCarron moet opvullen, was van grote waarde voor de Crimson Tide. Zowel door de lucht als over de grond maakte Sims veel indruk, en vooral dat laatste maakte het verschil tegen de matige Texas A&M defense. In de eerste helft gooide Sims al voor 223 yards en twee touchdowns en rende zelf nog 43 yards naar de endzone.

Ook Amari Cooper liet weer van zich horen. De Heisman-kandidaat was de afgelopen weken weinig te zien, maar het gemak waarmee hij zijn directe tegenstanders achter zich liet, toonde opnieuw de klasse van Cooper. Cooper hoefde de wedstrijd niet eens uit te spelen en ging in het vierde kwart van het veld af. Hij haalde 140 yards en scoorde twee touchdowns.

Waar de verdediging van de Aggies zwaar tekort kwam tegen de aanvallende kracht van Sims en consorten, werd de veronderstelde ‘elite’ passing game van Texas A&M teniet gedaan door de felle defensie van Alabama. Kenny Hill, quarterback van de Aggies, wist geen enkele play van de grond te krijgen en ook de vele returns van Texas A&M werden vrijwel allemaal direct gestopt.

Jake Coker, de back-up quarterback van Alabama, mocht de plek innemen van de man van de wedstrijd, Blake Sims. Coker gooide nog een touchdown naar 3rd string tight end Ty Flournoy-Smith om de eindscore van 59-0 shutout op het bord te zetten.

Georgia houdt Arkansas van zich af

Arkansas toonde dit seizoen al meerdere malen aan een lastige tegenstander te zijn, maar de #10 Georgia Bulldogs, nog steeds zonder Todd Gurley, hadden, vooral in de eerste helft, weinig moeite met de Razorbacks. Helemaal als je tegenstander dit soort dingen uithaalt vlak voor de eigen endzone.

De running game van Georgia zal niet het niveau meer halen toen Gurley nog bij het team zat, maar met running back Nick Chubb hebben de Bulldogs een goede stand-in gevonden. Chubb rushte tegen de Razorback voor 212 yards en twee touchdowns.

Hutson Mason, de quarterback van Georgia, heeft al het hele seizoen moeite om de passing game op gang te brengen, maar tegen de Razorbacks lukte dat deze keer wel. Met twee passing touchdowns en een rushing touchdown droeg ook Mason bij aan de overwinning van de Bulldogs.

De Razorbacks konden geen vuist maken tegen de Bulldogs, die bij rust al met 38-6 voorstonden. Quarterback Brandon Allen gooide twee interceptions en daarnaast verloren de Razorbacks ook nog twee fumbles.

Pas laat in de wedstrijd deed Arkansas wat terug en liep het gat dat Georgia had geslagen voor de rust aardig dicht. Met 26 punten in de tweede helft kwamen de Razorbacks nog dichtbij, maar de Bulldogs wisten de inhaalrace van de thuisploeg op tijd te stoppen. De Razorbacks kwamen uiteindelijk toch wat punten tekort en verloren met 45-32 van Georgia.

TCU wint makkelijk van Oklahoma State

Oklahoma State v TCU

De #9 TCU Horned Frogs maakten in de eerste helft al korte metten met de #15 Oklahoma State Cowboys. De Horned Frogs, die vorige week een zege op Baylor uit hun handen zagen glippen, waren dominant vanaf het begin en eindigde de wedstrijd met 676 offensive yards. Wide receiver Josh Doctson legde met 225 yards en twee touchdowns de basis voor de 42-9 overwinning van TCU.

De Oklahoma Cowboys kwamen nauwelijks voor in de show die TCU tentoonstelde. Met drie schamele fieldgoals wisten de Cowboys, die toch met een 5-1 record aan de wedstrijd begonnen, zich op het scorebord te werken, maar werden verrast door de aanvallende kracht van de Horned Frogs. Running back B.J. Catalon leverde ook een prima prestatie af tegen de Cowboys door 102 yards te rushen en twee keer de endzone in te lopen.

TCU-quarterback Trevone Boykin behaalde tegen de Cowboys nog een mijlpaal door 410 yards te gooien, een nieuw persoonlijk record.

Foto’s: Getty Images