Akkoord NHL dichterbij dan ooit

Door

Owners And Players Meet To Discuss NHL Lockout

De achtbaanrit is nog niet voorbij, maar een akkoord tussen clubs en spelers in de National Hockey League is dichterbij dan ooit. Na een lange dag van bemiddeling op vrijdag en gesprekken op zaterdagochtend zitten de afgevaardigden van de vakbond en de league opnieuw om de tafel.

Beide partijen lieten in de media weten dat ze federaal bemiddelaar Scot Beckenbaugh als grote initiator van het nieuwe optimisme zien. De verschillen waren volgens Beckenbaugh te klein om niet verder te praten. Hij vond vanochtend de verschillen zelfs zo overbrugbaar dat hij nieuwe gesprekken aan dezelfde tafel heeft geïnitieerd. Die gesprekken zijn nog altijd aan de gang, maar zowel media als spelers lijken optimistisch.

Bronnen melden zelfs dat her en der in Europa NHL-spelers al hun vluchten terug naar Noord-Amerika hebben geboekt. Zij hebben te kennen gegeven dat ze nog slechts op het seintje van de NHLPA wachten dat het trainingskamp ieder moment kan beginnen. Enkele spelers zouden zelfs al op weg zijn.

Nieuwe gesprekken en optimistische spelers zijn natuurlijk een goed teken, maar zolang beide partijen niet gezamenlijk de deal aankondigen is een slag om de arm genoodzaakt. Te vaak is er op het laatste moment ruzie ontstaan of bleken de partijen toch verder van elkaar verwijderd dan gesuggereerd. Alles wijst er echter op dat de kans op een deal en een verkort ijshockeyseizoen momenteel – helaas is momenteel hier vooralsnog ’t sleutelwoord – dichterbij is dan het annuleren van het seizoen.

Wel zo prettig voor zowel commissioner Bettman (foto) als vakbondsleider Fehr is het feit dat ze niet elkaar, maar bemiddelaar Beckenbaugh straks kunnen bedanken voor het gedane werk en dat is belangrijker dan dat we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen