Match of the Day: Minnesota Vikings @ Green Bay Packers

Door

Green Bay Packers v Minnesota VikingsAlles deden de Green Bay Packers er aan om vorige week van de Minnesota Vikings te winnen en een rematch komende nacht te voorkomen. Adrian Peterson’s vasthoudendheid om zijn team de play-offs in te duwen was echter te sterk. De Vikings mogen proberen het kunstje te herhalen. Nu alleen niet op eigen veld, maar in een uitwedstrijd bij divisiegenoot Green Bay.

Purple Jesus
De Packers zullen in deze NFC wild-card matchup opnieuw moeten proberen het geweld dat Adrian Peterson heet tegen te houden. Erg goed slaagden ze daar vorige week niet in. De NFC North kampioen (11-5) had in Week 17 een uitoverwinning nodig om de No. 2 seed in de conference te pakken. Vooral dankzij de 199 yards van Peterson, een franchise record, wonnen de Vikings (10-6) met 37-34 en pakten daarmee de No. 6 seed. Een 26 yard run van Purple Jesus bracht uiteindelijk een 29 yard field goal tot stand die keurig tussen de palen belandde door toedoen van Blair Walsh en dus de belangrijke thuisoverwinning.

132.5 passer rating
“We staan nu in de play-offs en je speelt gewoon tegen de juiste seed” zei Packers quarterback Aaron Rodgers, die in zijn laatste vijf wedstrijden tegen de Vikings 74.7 procent van zijn passes voltooide, zestien touchdowns gooide en slechts één interception. Een indrukwekkende 132.5 passer rating is dan ook een logisch gevolg. “De weg naar de Super Bowl is natuurlijk zwaarder als je direct aan de bak moet, maar we spelen thuis en dat is waarom je de divisie wint.” Uiteraard straalt de gevierde quarterback vertrouwen uit, maar de Vikings zijn met superster Adrian Peterson een gevaarlijke tegenstander. Rodgers zal dus eerdergenoemde cijfers minimaal moeten benaderen om kans te maken op een overwinning.

Pieken
Het lijkt er op dat Minnesota piekt op het juiste moment. De Vikings sloten het seizoen af met vier opeenvolgende overwinningen nadat het op 2 december verloor van de Packers op Lambeau Field (23-14). In die wedstrijd zette Peterson maarliefst 210 rushing yards neer en een indrukwekkende 82 yard touchdown. Aan de andere kant gaf het team 435 yards weg en daarmee is duidelijk waar het verlies vandaan kwam. In de weken die volgden lieten de Vikings echter duidelijk betere resultaten zien en daarmee zal het zelfvertrouwen van de Vikings ondertussen hoog zijn. Coach Leslie Frazier zei in een voorbeschouwing dat zijn team er absoluut klaar voor is en de klus in Green Bay zal klaren.

Charles Woodson
De Packers hopen een boost te krijgen door de terugkeer van safety Charles Woodson, die weer kan spelen na het missen van negen wedstrijden door een gebroken sleutelbeen. Receiver en return man Randall Cobb trainde deze week ook weer mee, nadat hij de wedstrijd van afgelopen weekend liet schieten vanwege een enkelblessure. Zijn collega Jordy Nelson stond afgelopen woensdag weer voor het eerst op het trainingsveld. Met zijn knie gaat het steeds beter. Als deze drie spelers vannacht kunnen starten is het basisteam van de Packers een stuk sterker. Met name Woodson betekent veel voor de defense. Hij zal zijn team op sleeptouw nemen tegen Vikings quarterback Christian Ponder, die vorige week 234 yards en drie touchdowns gooide.

De enige play-off ontmoeting tussen deze twee teams was in 2004, toen de Vikings een 31-17 wild-card overwinning in Green Bay behaalden. Nog zorgelijker voor de Packers is de statistiek dat ze vier van hun laatste zes play-off wedstrijden op Lambeau verloren. Aan de Vikings om de goede lijn van de laatste weken door te zetten en de Packers al dit weekend met vakantie te sturen.

Vikings @ Packers begint komende nacht om 02:00 uur NL-tijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen