Bruins winnen thuis ook van Jets

De Boston Bruins zijn het verkorte seizoen goed begonnen. Na de overwinning in eigen huis tegen de New York Rangers werden ook de Winnipeg Jets verslagen in TD Garden, al was daar wel een shootout voor nodig.

Winnipeg Jets v Boston Bruins

Sterke goalies

Beide ploegen konden gedurende de hele wedstrijd leunen op een goed presterende goalie. Tuukka Rask moest al na twee minuten vissen en zijn collega Ondrej Pavelec had na veertien minuten geen antwoord op de inzet van Brad Marchand. Daarna hoefden beide doelmannen echter niet meer te vissen.

Hoe ze dat deden, was af en toe wonderbaarlijk. Met name de Bruins lieten grote kansen op een doelpunt liggen en raakten enkele malen de paal. In de shootout lieten de Bruins zich dat niet weer overkomen. Tyler Seguin en Patrice Bergeron schoten de eerste twee pogingen raak en zagen Blake Wheeler namens de Jets hetzelfde doen. Bryan Little mocht de derde poging nemen, maar hij raakte bij het beslissende penalty shot de paal.

Stamkos

Steven Stamkos kon met zijn eerste treffer van het seizoen niet voorkomen dat de Tampa Bay Lightning verloren van de New York Islanders. De Lightning kwamen vanaf een 0-4 achterstand terug tot 3-4, maar verder kwam het niet. De Buffalo Sabres (2-1 overwinning bij Toronto Maple Leafs) en de Ottawa Senators (4-0 thuiszege tegen Florida Panthers) behaalden hun tweede overwinning van het seizoen.