LeBron, Heat onderuit tegen Hawks

Miami Heat @ Atlanta Hawks, 79-92

Titelverdedigers Lebron James en Chris Bosh zijn met aanwinst Ray Allen hun pre-season begonnen met een nederlaag bij de Hawks. Josh Smith was de gevierde man bij Atlanta met 21 punten en Lou Williams schoot slechts vijf keer een field goal raak, maar was toch goed voor 18 punten. Chris Bosh was zondag de topscoorder van de Heat met 22 punten, waarvan 15 in het derde kwart. De van Boston overgekomen Allen was uiteindelijk verantwoordelijk voor 10 punten en LeBron James tekende voor 10 punten en 6 assists in zo’n 20 minuten speeltijd. De Heat speelden nog zonder Dwyane Wade, die naar verwachting wel meereist naar China waar Miami volgende week onder meer oefenwedstrijden speelt tegen de Clippers.

Los Angeles Lakers vs Golden State Warriors, 83-110

David Lee en teamgenoten hebben zondag de eerste wedstrijd van Steve Nash in een Lakershirt verpest. De Warriors hadden namelijk geen enkele moeite met een lightversie van de nieuwbakken Lakers, waar de geblesseerde Dwight Howard slechts toekeek. Onder leiding van Lee en Klay Thompson gebruikten de Warriors een 35-0 run in  de tweede helft om hun staatgenoot uiteindelijk een flinke oorwassing te geven. De Lakers van Mike Brown rouleerden flink door, waardoor niemand van de starters in de tweede helft in actie kwam. Nash en Bryant stonden beide slechts een kwartier op het veld. Lee was de grote man in de Save Mart Arena in Fresno met 19 punten en 7 rebounds, Thompson schoot 18 punten bij elkaar voor de Warriors. Bij de Lakers tekenden Metta World Peace, Jordan Hill en Bryant allen voor 10 punten.

New Orleans Hornets vs. Orlando Magic, 85-80

Voor 18.000 Mexicanen heeft nr. 1 draftpick Antony Davis zijn debuut gemaakt in een NBA-wedstrijd: in Mexico City wonnen zijn Hornets nipt van de Magic. Davis was in zijn eerste (pre-season)wedstrijd goed voor 8 punten en 8 rebounds in zo’n 25 minuten speeltijd. Ook de tiende draftpick, en zoon van Doc Rivers, Austin Rivers maakte zijn debuut voor de Hornets, hij scoorde 10 punten.  Bij de verliezers was tweedejaars guard E’Twaun Moore, die vorig jaar nog bij de Celtics speelde, topscoorder met 18 punten en tekende de thuisspelende Mexicaan Gustavo Ayon voor 12 punten en een half dozijn rebounds. De Hornets stonden de hele wedstrijd op achterstand en kwamen pas erg laat aan de Magic voorbij. New Orleans-rookie Brian Roberts schoot met nog ongeveer een minuut een driepunter raak waarna Orlando niet meer zou terugkomen.

Washington Wizards vs Charlotte Bobcats, 88-100

In een duel tussen twee van de slechtste teams van de laatste paar jaren hebben de Bobcats zondag aan het langste eind getrokken. Tegen de Wizards maakte de op een na hoogste draftpick Michael Kidd-Gilchrist zijn debuut (10 punten en 3 steals) maar was vooral Gerald Henderson de grote man met 19 punten. De op twee na hoogste draftpick, Bradley Beal, maakte een goede indruk in het shirt van de Wizards, hij was meteen goed voor 18 punten. De Bobcats speelden eigenlijk al op volle kracht qua opstelling en minutenverdeling terwijl bij Washington onder meer sterspeler John Wall nog niet op het veld stond vanwege een beenblessure. Vrijwel alle pundits hebben de Bobcats onderaan hun power rankings staan voor het aankomende seizoen.

Boston Celtics @ Olimpia Milaan, 105-75

De Celtics hebben in hun tweede en laatste oefenwedstrijd tegen een Europees team wel een zege geboekt. Waar vrijdag nog verloren werd van Fenerbahçe, was Olimpia Milaan bij lange na niet sterk genoeg om het team van Doc Rivers te verslaan. Jeff Green speelde net als vrijdag een goede wedstrijd voor Boston met 17 punten, maar mede doordat Rajon Rondo nu hetzelfde aantal scoorde was er na het eerste kwart nooit sprake van een spannende wedstrijd. Paul Pierce schoot 14 punten bij elkaar en Jason Terry maakte 11 punten in zijn tweede wedstrijd voor de Celtics. Bij Milaan, dat speelde zonder de recent aangetrokken sterspeler Keith Langford,  was de Griekse center Ioannis Bourousis met 15 punten en 14 rebounds als enige in de wedstrijd goed voor een double-double. Boston reist nu terug naar de VS om hun oefencampagne voort te zetten.

Dit artikel is geschreven door Pieter Horstman.