Shero: ‘Penguins halen de play-offs’

Door

Het gaat dit seizoen nog niet zoals gewenst met de Pittsburgh Penguins. Het team, dat de afgelopen vijf jaar op zijn minstens de Stanley Cup-playoffs haalde, staat momenteel op een teleurstellende negende plaats in de Eastern Conference. Dat zou aan het einde van het reguliere seizoen betekenen dat de Penguins de play-offs niet gaan halen. Toch heeft GM Ray Shero er nog alle vertrouwen in dat het goed komt met de Penguins dit seizoen.

De GM was niet tevreden over het spel van zijn team in de wedstrijd afgelopen week tegen de Ottawa Senators, die met 5-1 verloren ging. Hierna Shero zich duidelijk horen. ,,We toonden veel te weinig strijd en dat kan nu gewoon echt niet. De spelers zullen zich daar bewust van moeten zijn. We doen nu niet mee om de eerste plaats, maar om het halen van play-offs, daarmee moeten we ons niet voor de gek houden. Bij het behalen van de play-offs kunnen we weer verder kijken”, aldus Shero.

Aanleiding van dit betoog waren de zes wedstrijden die op rij werden verloren en de commotie die is ontstaan rondom de persoon en blessure van sterspeler Sidney Crosby.

De spelers droegen zaterdag allemaal een C op hun shirt tijdens de training in Florida. Dit was een gebaar om hun captain en medespeler te steunen in deze moeilijke periode in zijn loopbaan.

Aan de six-game losing streak van de Penguins kwam vrijdagnacht een einde, na de 4-1 overwinning tegen de Florida Panthers. De GM hoopt dat als de trade deadline er is, iedereen weer hersteld is. Zodat er geen grote wisselingen hoeven plaats te vinden. ,, Ik heb vertrouwen in het team wat er nu staat, ik wil graag alles bij elkaar houden en met dit team verder.”

Shero gelooft ook niet dat zijn team mentaal gekraakt is door het verlies van zoveel spelers. ,,We hebben spelers met veel karakter en ervaring, dat moeten we nu gaan gebruiken. We zijn beter dan we de afgelopen maand gespeeld hebben. We halen de play-offs, en als we dan als team weer fit zijn, dan is het mogelijk om de Stanley Cup te winnen,” luidt de conclusie van Shero.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen