Vikings traden Percy Harvin naar Seahawks

Door

Minnesota Vikings v Seattle Seahawks

Aan de soap tussen Percy Harvin en de Minnesota Vikings is een einde gekomen. De Vikings traden hun wide receiver naar de Seattle Seahawks in ruil voor draft picks waaronder een first-round pick in de aankomende draft.

Problemen in Minnesota

Dat er een trade zou komen zat er wel in. Harvin had zich meerdere keren misdragen tegenover zijn coach en kondigde afgelopen week aan dat hij het zelf wel had gezien in Minnesota. En dat was niet de eerste keer dat hij een tradeverzoek indiende.

Daarnaast had Harvin ook de nodige blessureproblemen tijdens zijn vier jaar in Minnesota. Zo werd hij na zijn eerste seizoen getroffen door een virus en had hij later in het seizoen migraine-aanvallen. Vorig jaar kwam zijn seizoen ook vroegtijdig tot een einde, knieblessures zorgden ervoor dat hij de laatste zeven wedstrijden van het seizoen niet meer in actie kwam.

Compensatie

De Vikings krijgen in ruil voor Harvin de 25ste pick in de aankomende draft, een 7th round pick en een nog onbekende pick in 2014. De Seahawks hebben hiermee nog een extra wapen voor hun spelverdeler Russell Wilson. Afgelopen seizoen was Harvin de leider in totaal aantal yards in de NFL totdat hij geblesseerd raakte. Ondanks dit was hij met 62 catches de meest productieve receiver van de Vikings. Daarnaast heeft hij sinds 2009 ook de meeste touchdowns op kickoff return (Vijf stuks), eentje meer dan de huidige kick returner van de Seahawks: Leon Washington.

Aan playmakers nu dus geen gebrek in Seattle. De enige vraag wordt wat voor contract Harvin gaat krijgen, want met nog één jaar op zijn huidige contract lijkt het vrijwel zeker dat de Seahawks hem meteen voor de lange termijn willen vastleggen.

De NFL’s meest uitgesproken speler, Richard Sherman, liet weten blij te zijn met de trade maar had wel één boodschap voor zijn nieuwe teamgenoot:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen