James Shields helpt Royals langs Yankees

Door

Kansas City Royals v New York Yankees

De Kansas City Royals hebben een voorsprong van twee wedstrijden genomen op de Detroit Tigers na de 1-0 overwinning van vrijdag tegen de New York Yankees.

Leading off
De man van de wedstrijd was werper James Shields, die 8 1/3 shutout innings wierp. Wade Davis maakte het karwij af voor de Royals.

Het enige punt van de wedstrijd kwam na een onverdiend punt in de derde inning. Derde honkman Chase Headley maakte een veldfout, waardoor Alcides Escobar het tweede honk behaalde. Nori Aoki sloeg Escobar vervolgens binnen.

Three strikes
* De Milwaukee Brewers wisten eindelijk weer een keer te winnen. Na negen verliesbeurten op een rij werden de St. Louis Cardinals met 6-2 verslagen. De Cardinals hebben nu een voorsprong van drie wedstrijden op de Brew Crew.
* Manager Ron Washington heeft per direct ontslag genomen bij de Texas Rangers. Washington, sinds 2007 manager in Arlington, behaalde de World Series in 2010 en 2011 met de Rangers. De Rangers verloren vrijdag met 7-5 van de Seattle Mariners onder leiding van interim manager Tim Bogar.
* De San Francisco Giants wonnen met 8-2 van de Detroit Tigers in een potentiele World Series preview en een 2012 World Series rematch. Jake Peavy moest tweeënhalf uur wachten in een regenpauze, maar hij pakte de overwinning.

Seventh inning stretch
Deze jongeman is een ware gentleman

2 balls, 1 strike

Going Dutch
* Jonathan Schoop ging één uit drie in de wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays die door de Baltimore Orioles met 3-0 werd verloren.
* Xander Bogaerts ging drie uit vijf voor de Boston Red Sox, die met 3-2 wonnen van de Toronto Blue Jays in tien innings. Yoenis Cespedes sloeg een walk-off single.
* Kenley Jansen pakte zijn veertigste save van 2014 op in de 2-1 overwinning voor de Los Angeles Dodgers tegen de Arizona Diamondbacks.
* Didi Gregorius had één RBI in twee slagbeurten voor de D-backs.
* Andrelton Simmons ging één uit vier tegen de Miami Marlins voor de verliezende Atlanta Braves.

Overige uitslagen
Pittsburgh Pirates @ Chicago Cubs 3-3 (uitgesteld)
Chicago White Sox @ Cleveland Indians 1-2 (10 innings)
Philadelphia Phillies @ Washington Nationals 9-8 (11 innings)
New York Mets @ Cincinnati Reds 14-5
Los Angeles Angels @ Minnesota Twins 7-6
San Diego Padres @ Colorado Rockies 0-3
Houston Astros @ Oakland Athletics 4-3

Standings
6-9standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen