Heat geven Celtics geen kans

De Miami Heat hebben dinsdagavond weer een stap gezet richting de finale om de Eastern Conference. In eigen huis bleek de ploeg van coach Erik Spoelstra met 102-91 te sterk voor de Boston Celtics. Hierdoor komt de stand in de serie op 2-0 in het voordeel van de Heat.

Toegeven, er was dinsdagavond meer sprake van een wedstrijd dan in game 1, maar op de belangrijke momenten bleek de thuisploeg toch wat scherper en gewoon beter te zijn.

Daarnaast maakten LeBron James en Dwyane Wade wederom het verschil. LBJ was goed voor 35 punten, terwijl zijn kompaan er 28 wist te scoren. In totaal scoorden de starters van de Heat 90 punten en konden de bezoekers uit Boston daar slechts 64 punten tegenover zetten.

Daar deed een goede bank van de Celtics (27 punten tegen 12 van de Heat) niks aan af. De starters konden niet pieken op het moment dat daar om gevraagd werd.

Het verschil maakte de thuisploeg in het vierde kwart. De Heat begonnen het laatste kwart met een voorsprong van vijf punten, maar binnen vijf minuten hadden de Celtics een gelijke stand op het scorebord gezet. Met 80-80 leek iedereen zich op te kunnen maken voor een spannende slotfase, maar niets bleek minder waar.

In de volgende vier minuten explodeerde de thuisploeg met 14 punten en kwamen de Celtics tot geen enkele score. Het bleek het breekpunt te zijn in de wedstrijd, want de Heat gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

Het hele circus verhuist nu richting Boston, waar komende zaterdagavond en maandagavond game 3 en 4 op het programma staan. Daarin moeten de Celtics winnen, mochten ze nog wat willen bereiken in deze serie.

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Heat.