Negen sacks niet genoeg voor Bills tegen Bears

Jay Cutler moet één van de ongelukkigste mannen in Chicago zijn. Vorig seizoen werd hij 52 keer gesackt, meer dan elke andere quarterback in de NFL, maar wat de offensive line van de Chicago Bears tegen de Bills liet zien was werkelijk beneden alle peil.

Maar liefst negen keer werden de quarterbacks van de Bear gesackt. Shawne Merriman mocht zijn sack-dansje twee keer opvoeren.

Cutler zelf stond maar een serie op het veld en zag toe hoe zijn backup Caleb Hanie de enige touchdown van de wedstrijd scoorde.Die deed dat na sterk voorbereiden werk van Marion Barber, die overkwam van de Cowboys en een goede indruk achterliet met zeven rushes voor 45 yards.

Ook Mike Bell leverde goed werk in de running game, met 73 yards in dertien rushes. Een andere nieuwkomer, Roy Williams, ving geen enkele pass.

Dat de Bears alsnog wonnen, ondanks de enorme druk die de verdediging van de Bills de hele wedstrijd uitoefende, zegt eigenlijk meer over de aanval van Buffalo.

Chicago staat bekend om zijn goede verdediging, maar geen van de vier quarterbacks die achter de center plaats namen voor de Bills wist echt indruk te maken. Eén fieldgoal in het eerste kwart was alles wat de Bills aanvallend op konden brengen.

De touchdown van Hanie werd in het laatste kwart nog gevolgd voor een fieldgoal, waardoor de uiteindelijke stand 10-3 voor de Bears werd. Een overwinning is een overwinning, natuurlijk, maar toch moet Chicago, en dan voornamelijk Jay Cutler, hopen op specatuclaire verbetering van de offensive line.

Vorig seizoen eindigde voor Cutler langs de zijlijn nadat hij zijn knie blesseerde in de NFC Championship wedstrijd, wat hem op enorme kritiek van de fans en de media kwam te staan.