Cavaliers in de race om Gordon Hayward

Door

Utah Jazz v Phoenix Suns

De Cleveland Cavaliers zullen de komende dagen er alles aan doen om Gordon Hayward te contracteren. De restricted free-agent van de Utah Jazz staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Cavaliers, wat de hoofdprijs voor Hayward wil betalen. De Cavaliers kunnen Hayward een maximaal contract aanbieden van vier jaar ter waarde van circa 60 miljoen dollar.

Utah Jazz hoopt niet op de hoofdprijs:
Bij de Utah Jazz is men nu licht in paniek. De afgelopen seizoenen was Hayward een bepalende speler bij de ploeg uit de Western Conference, maar het aanbod van de Cavaliers is mogelijk te gortig voor de Jazz, waardoor de kans aanwezig is dat Utah niet zal matchen met het aanbod van Cleveland.

Hayward scoorde afgelopen seizoen gemiddeld zestien punten per wedstrijd en pakte daarbij vijf rebounds en 5.1 assists in ruim 36 minuten speeltijd.

Bij de Utah Jazz hoopt men dan ook dat de Cavaliers de 24-jarige forward in hun ogen een acceptabel voorstel zullen doen. Als dat het geval is, willen de Jazz het contract matchen, waardoor Gordon Hayward (voorlopig) speler blijft van de Utah Jazz. Ook een sign-and-trade deal is bespreekbaar voor de Jazz, die zodoende ook nog hun voordeel hieruit willen halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen