Mayo tien wedstrijden geschorst

Door

De Memphis Grizzlies moeten het de komende tijd stellen zonder guard O.J. Mayo. Het 23-jarige enfant terrible heeft een schorsing van tien wedstrijden ontvangen van de NBA. De aanleiding voor deze hoge straf is omdat Mayo betrapt is op gebruik van het verboden prestatiebevorderende middel DHEA.

Volgens de Grizzlies-guard zat het middel in een product dat hij bij de apotheek had gekocht. „Het was een onbedoelde fout, maar ik neem daar de volledige verantwoordelijkheid voor,” liet hij donderdagavond weten. De guard is bij de Grizzlies dit seizoen goed voor gemiddeld iets meer dan twaalf punten per wedstrijden. Hij speelde dit seizoen slechts 15 van de 45 wedstrijden. „Ik bied mijn verontschuldigingen aan, omdat ik niet vooraf onderzocht heb of ik dit middel kon gebruiken. Dat had ik wel moeten doen,” aldus Mayo.

Hij raakte eerder dit seizoen al eerder in opspraak vanwege een vechtpartij met teamgenoot Tony Allen .

De Grizzlies staat op de negende plaats in de Western Conference en zijn nog volop in de race om een plaats in de play-offs.

Mayo werd in 2008 als derde gekozen in de NBA draft door de Minnesota Timberwolves. Later werd hij gedraft naar de Grizzlies met Kevin Love die de omgekeerde weg bewandelde. In 2009 eindigde hij achter Derrick Rose, de Chicago Bulls-point guard, als tweede in de rookie-klassement.

Michael Heisley, eigenaar van de Grizzlies, gaf aan dat Mayo gedurende de schorsing gewoon door zal blijven trainen. ,,O.J. is niet echt nauwkeurig bezig geweest, maar heeft gelijk het boetekleed aangetrokken. Daarom zullen we hem blijven steunen in deze periode. Ik hoop dat hij van deze gebeurtenis zal leren en hier sterker uit komt.”

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen