NBA Update: Cavaliers onzeker over eerste pick

Door

ACC Basketball Tournament - Duke v Virginia

De NBA Draft 2014 vindt morgen plaats, maar de Cleveland Cavaliers hebben nog geen idee wat ze met hun eerste selectie moeten doen. Volgens ESPN is de organisatie verdeeld wie de beste speler is tussen Andrew Wiggings en Jabari Parker. Naar verluid hebben de technische staff en scouts dinsdag drie uur lang vergaderd over de twee supertalenten, maar kwamen de heren niet tot overeenstemming.

Volgens meerdere bronnen heeft de franchise daarnaast twintig aanbiedingen gehad om de eerste pick in te ruilen. Daarvan heeft de club er nog drie in beraad, namelijk die van de Utah Jazz, Philadelphia 76ers en Orlando Magic. Laatstgenoemde heeft het beste bod, volgens een bron dichtbij de club. De Magic hebben de #4, #12 en Arron Afflalo over voor de allereerste pick. Afflalo zou een veteraan zijn die het mogelijk moet maken LeBron James binnen te halen, later deze zomer.

De 76ers hebben #3 en Thaddeus Young aangeboden, terwijl de Jazz Derrick Favors en #5 naar Cleveland willen sturen. Het meest aannemelijk is echter dat de Cavs de pick zelf houden, omdat zowel Wiggins als Parker als fantastische talenten te boek staan. Hoewel zijn work-out tegenvallend verliep, lijkt Parker de favoriet om als eerste naam door Adam Silver te worden genoemd. Wiggins schoot dinsdag tijdens zijn work-out echter extreem goed voor zijn doen en zijn atletische vermogen zorgde voor enkele “oeh’s” en “ah’s” vanaf de kant.

Kings willen J-Smoove
Josh Smith staat in de belangstelling van de Sacramento Kings. De voormalig Dunk Contest-winaar kende een ondermaats eerste seizoen bij de Detroit Pistons, waar hij voornamelijk als small forward speelde. De Kings zien in Josh (terecht) meer een power forward en zou het frontcourt met DeMarcus Cousins en Rudy Gay moeten versterken. Namen die in de ruil worden genoemd zijn Jason Thompson, Derrick Williams, Jason Terry en Carl Landry. De komst van J-Smoove moet niet alleen de Kings helpen de play-offs te halen, maar ook Rajon Rondo, een jeugdvriend van Smith, enthousiasmeren naar Sacramento te verkassen.

Bill Simmmons, bekend Celtic-fan, heeft het al helemaal uitgedokterd:

Clippers tonen interesse voor James en Melo
Het grote nieuws van dinsdag was dat King James deze zomer weer een free agent is. De beste speler ter wereld zal de komende weken van alle clubs aanbiedingen krijgen, maar slechts enkele maken echt kans om de tweevoudig kampioen binnen te halen. Een daarvan is de Los Angeles Clippers, dat ook Carmelo Anthony naar de Western Conference wil halen. Voor zowel James als Anthony geldt dat Chris Paul een goede vriend is. Zo is Paul de peetvader van LeBron zoontje en gaf hij een speech op de bruiloft van Melo.

De Clippers zullen wel wat salarissen moeten dumpen om de sterren binnen te halen. Spelers die mogelijk moeten vertrekken om een deal mogelijk te maken zijn DeAndre Jordan (éen  jaar, $11.4 million) Jared Dudley (drie jaar, $12.1 million), Matt Barnes (drie jaar, $10.1 million), Jamal Crawford (drie jaar, $16.3 million) en J.J. Redick (vier jaar, $27.7 million). Doc Rivers heeft al laten weten dat een vertrek van Blake Griffin niet bespreekbaar is.

Billboard van de Dag

rOAWlyy

Kapsel van de Dag

Tweet van de Dag

Foto: GettyImages

Ook leuk om te lezen