3-on-3: Welke NBA-speler wint Olympisch goud in Sotsji?

Door

3on3

Ook op de NBA-redactie kunnen we er deze week niet onder uit: de Olympische Spelen! Zelfs de meest fervente NBA-redacteuren zullen af en toen wat meekrijgen van het evenement in Sotsji. Tijd dus voor een speciale editie van de 3-on-3, in die rubriek reageren drie NBA-redacteuren namelijk iedere week op drie actuele stellingen of vragen. Deze week dus alles over de NBA en de Olympische Spelen.

1. Welke NBA-speler maakt de meeste kans op een Olympische winter medaille? En op welk onderdeel?

Curling - Winter Olympics Day 5Vincent van Genechten (VG): Dat is eigenlijk heel simpel: Steve Nash in het curling. Ik bedoel, het is een Canadees en hij is één van de beste schutters aller tijden. Hij moet dus wel precisie hebben. Bovendien zie ik Nash wel in zo’n pakje rondlopen en af en toe de borstel bovenhalen om te schrobben. Hij zou echt niet opvallen in een curlingteam, buiten dat hij mogelijk de high-five introduceert.

Daan van Kooten (DK): Snowboarden en skiën zit er contractueel niet in voor de spelers. Kobe in een schaatspak? Meh. Nate Robinson als kunstschaatser? Nee, ook niet. De Lakers bewezen deze zomer al dat rodelen ook geen optie voor succes is. IJshockey komt wellicht nog het dichtst in de buurt van een balsport. In elk ijshockey team zit toch een enforcer, oftewel een vechtersbaas? Rajon Rondo dan maar.

Marco Post (MP): Glen ‘Big Baby’ Davis met het Amerikaans Curling-team. Ik bedoel, de power forward van de Orlando Magic nam dit seizoen succesvol een bezem uit handen van een jonge medewerker en veegde zelf het zweet van de vloer.

2. Wie is de Poetin van de NBA?

Figure Skating - Winter Olympics Day 2DK: Toen Rusland jaren geleden de Spelen kreeg, wist iedereen dat dit het speeltje van Poetin was. Dat doet me denken aan die rijke Rus in Brooklyn. Mikhail Prokhorov heeft de Nets als speeltje, terwijl hij zich zelf bezighoudt met politiek. In 2012 strijdde hij zelfs om het presidentschap met Poetin. Dat verloor hij, maar zijn speeltje lijkt wel de juiste weg zijn ingeslagen.

MP: Als je bedoelt dat er een NBA-eigenaar is die vroeger geheim agent is geweest, niet vies is van corruptie, mensen laat verdwijnen en het niet zo heeft op de Tjetsjenen? Nee, de Poetin van de NBA bestaat niet.

VG: Bij de eigenaars is dit simpel: Mikhail Prokhorov. Rijk als de straat en geeft niets om salary cap. Qua speler waarschijnlijk Damian Lillard. Deze kerel is zo arrogant maar aan de andere kant ook gewoon zo geweldig goed. Als hij een wedstrijd wint, lijkt het alsof de wereld van hem is.

3. Welk NBA-team zou het beste ijshockeyteam vormen?

Ice Hockey - Winter Olympics Day 5 - Switzerland v FinlandMP: De Milwaukee Bucks. Heb je ze in de voorbereiding zien spelen op hun nieuwe court? De spelers gleden alle kanten op, behalve rechtdoor. Je hoeft ze dan alleen nog te leren hoe je de puck tussen de palen schiet.

VG: Datgene met de meeste Canadezen? Nee, waarschijnlijk de Indiana Pacers. Simpel: ze hebben een go-to guy met Paul George, een gekke kerel met Lance Stephenson, een paar enforcers met David West en George Hill en een goalie met Roy Hibbert. Perfect!

DK: Welk NBA-team heeft de meeste Canadezen? De Lakers hebben er twee (Nash, Sacre), de Cavaliers hebben er twee (Thompson en Bennett), evenals de Celtics (Joël Anthony en Kelly Olynyk). De ploeg uit Cleveland heeft daarnaast een Rus in de selectie met rookie Sergey Karasev. Betekent dit nu dat de Cavs het beste ijshockeyteam vormen? Waarschijnlijk niet, maar Anderson Varejao op schaatsen lijkt mij geen onaardige combinatie.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen