‘Kevin Durant volgt LeBron James op als MVP’

Door

Memphis Grizzlies v Oklahoma City Thunder - Game Seven

Na weer een fantastisch seizoen voor Kevin Durant, lijkt alles er op te wijzen dat de forward van de Oklahoma City Thunder er voor het eerst in zijn carrière met de league’s Most Valuable Player Award vandoor gaat. Iets dat op basis van zijn statistieken misschien al eerder had moeten gebeuren, ware het niet dat hij zijn fenomenale scoringsdriften nooit wist te af te toppen met een titel. De ceremonie zal begin volgende week plaats vinden.

De sterspeler van de Thunder stoot LeBron James van de troon die over de laatste vijf seizoenen vier MVP Awards won. Derrick Rose van de Chicago Bulls was in 2011 spelbreker.

Durant noteerde in het reguliere seizoen maar liefst 32 punten per wedstrijd. Hoewel de play-offs tot nu toe een iets ander verhaal zijn, lukte het hem wel zijn ploeg naar de volgende ronde te loodsen. De Thunder wisten afgelopen nacht in Game 7 af te rekenen met de Memphis Grizzlies door met 120-109 te winnen.

KD noteerde 33 punten, het hoogste aantal binnen de ploeg, en mag het aankomende maandag in de volgende ronde opnemen tegen de Los Angeles Clippers.

Hadden de Thunder de wedstrijd verloren, dan had Durant een kop koffie kunnen gaan drinken met Dirk Nowitzki. De forward van de Dallas Mavericks – die vanavond zelf een beslissende Game 7 spelen tegen de San Antonio Spurs – werd in 2007 tot MVP gekroond, vlak nadat de ploeg in de eerste ronde werd uitgeschakeld door de Golden State Warriors.

Normaliter had de ceremonie deze week al plaats moeten vinden, maar de NBA besloot door alle commotie rondom Donald Sterling de kroning een week te verplaatsen. Clippers guard Jamal Crawford mag de Sixth Man of the Year Award in ontvangst nemen, terwijl Philadelphia 76ers’ guard Michael Carter-Williams zich tot Rookie Of The Year mag laten kronen, aldus bronnen binnen de Amerikaanse media.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Joost 10 jaar ago

    Finally

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen