Team USA verslaat Brazilië, Davis blinkt uit

Door

Brazil v United States

In de eerste vriendelijke wedstrijd op weg naar het WK heeft Team USA vannacht Brazilië verslagen. In het United Center in Chicago werd het 78-95. Anthony Davis was de grote man bij Team USA.

De wedstrijd stond natuurlijk in het teken van de terugkeer van Derrick Rose in het United Center in Chicago. De point guard speelde een redelijke wedstrijd en eindigde met zeven punten. Een beetje ongelukkig was hij wel, zo miste hij bijvoorbeeld een open dunk.

Rose en zijn teamgenoten waren na afloop erg blij met de prestatie van Team USA.

Anthony Davis

Beide teams speelden zeker geen sterke wedstrijd en waren erg slordig. Team USA nam al vroeg in de wedstrijd de leiding en gaf die niet meer uit handen. Aan het eind van het derde kwart was de stand 63-68 in het voordeel van Team USA en stonden beide teams dus nog redelijk dicht bij elkaar. Echter aan het begin van het vierde kwart begon Amerika met een 10-0 run en was de wedstrijd gespeeld.

De grote man aan de kant van Team USA was center Anthony Davis. Davis speelde een geweldige partij en eindigde de wedstrijd met twintig punten, acht rebounds en vijf blocks. Coach Krzyzewski was dan ook erg te spreken over hem.

James Harden

Naast Davis was ook James Harden belangrijk voor Team USA. Hij schoot 3-uit-7 met 18 punten. Daarnaast noteerde hij vier rebounds en schoot hij 11-uit-11 vanaf de vrije worplijn. De volgende wedstrijd van Team USA is op woensdag. Dan neemt de ploeg van coach Krzyzewski het in New York op tegen de Dominicaanse Republiek.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen