Fantasy Factory: Statistische All-Stars

Door

fantasy factory

Donderdag werden de startende teams voor de All-Star Game bekend gemaakt. Deze worden bepaald door digitale stemmen van de mensen thuis, dus de populariteit van de speler is daar het belangrijkste wapenfeit. Hoe zou het team eruit zien als het team gebaseerd zou worden op statistische waarde? Als men op basis van de Player Rater de teams zou vergelijken, komen er in vooral in het oosten enkele opvallende namen bovendrijven.

Maar we beginnen bij het team van Kevin Durant / KD / Slim Reaper.
Met grote afstand, 5.19 voorsprong op LeBron, de beste speler in fantasy met een waarde van 21.26. Hij speelt in de echte All-Star Game samen met Stephen Curry, Kobe Bryant, Kevin Love en Blake Griffin. Kobe NBA All-Star Game 2013zei zelf al dat hij het onterecht vond dat hij verkozen was, aangezien zijn aantal speelminuten dit seizoen zeer beperkt is.

Volgens de Player Rater is Chris Paul, ondanks zijn blessure, nog steeds de zesde beste speler in fantasy. Hij zou samen met Curry het backcourt vormen. CP3 hoopt in New Orleans van de partij te zijn. “Als ik kan spelen, doe ik dat. De wedstrijd is in New Orleans en daar heb ik veel geschiedenis. Ik heb er gespeeld en daar was bovendien mijn eerste All-Star Game.”

Hoewel Blake bezig is met een uitstekend seizoen zou hij volgens de Player Rater zijn plaatsje moeten afstaan aan niemand minder dan Dirk Nowitzki. Vrije worpen is hier het sleutelwoord. Als die categorie niet mee zou tellen is Blake namelijk wel de betere speler. Hieronder de teams, met tussen haakjes de waarde volgens de Player Rater.

WEST:                      Curry (4), Bryant (NR), Durant (1), Griffin (14), Love (5)
WEST FANTASY:      Curry (4), Paul (6), Durant (1), Nowitzki (7), Love (5)
BBVA Rising Stars Challenge
Het Westen is dit zeer jaar zeer dominant en dat is ook terug te zien op de Player Rater. In de top twintig staan slechts vijf spelers uit de Eastern Conference, waaronder twee guards en die heten geen Dwyane Wade of Kyrie Irving, De verrassende starters op basis van statistische waarde zijn John Wall en Kyle Lowry en er valt wat voor te zeggen dat beide heren ook in het echt de terechte starters zouden zijn. Wade, hoewel belangrijk wanneer hij speelt, is veel geblesseerd. Uncle Drew kan niet voldoen aan de hoge verwachtingen en kijkt met de Cavaliers tegen een 15-27 record aan. Lowry en Wall daarentegen zijn bepalende spelers bij teams die de play-offs lijken te halen. De Raptors staan op de vierde plaats en de Wizards bezitten de zesde plek.

In het frontcourt verandert er niets. LeBron James, Paul George en Carmelo Anthony zijn niet alleen de populairste sterspelers, ze maken de verwachtingen die daarbij komt kijken ook waar. Hoewel de Knicks niet bepaald lekker gaan speelt Melo een sterk seizoen, waarin hij een career highs haalt in rebounds, blocks, steals en FT%.  De eerstvolgende forward uit de Eastern Conference op de Player Rater is Paul Millsap op 21.

OOST:                       Wade (69), Irving (27), James (2), George (4), Anthony (13)
FANTASY OOST:       Wall (11), Lowry (17), James (2), George (4), Anthony (13)

Als we de reserves er voor beide teams uitpakken zouden die er zo uit komen te zien:

RESERVES WEST:      Lillard (8), Aldridge (9), Harden (10), Davis (12), Griffin (14), Cousins (15),  Thomas (16)

RESERVES OOST:      Millsap (21), Hawes, (22), Bosh (23), Irving (27), Walker (32), Noah (36), Afflalo (39)aldridge350

Fantasy Baas van de Week: LaMarcus Aldrigde

Haaallloooooo LaMarcus!!  Hoewel alle media de boxscores van Kevin Durant nauwlettend in de gaten houden is er nog een man in de Western Conference die ongelooflijk aan het dijken is. Donderdag scoorde de sterspeler van de Trail Blazer 44 punten, een verbetering van zijn persoonlijk record. En hij kwam niet uit de lucht vallen. Deze week speelde Aldrigde vijf potjes en daarin was hij goed voor 31.2 punten, 14.8 rebounds, 2.6 assists, 1.0 steals en 1.0 blocks. Gekkenhuis!

S/O naar D.J. Augustin, die twee opeenvolgende duels 27 punten verzamelde.

Fantasy Dwaas van de Week: Roy Hibbert

Hibbert begon het seizoen als een beest en blokte meer schoten dan Rob Geus “man man man” kan zeggen. Inmiddels zit Roy in zijn jaarlijkse dip. Hij schiet de laatste week slechts 40% raak en komt niet verder dan acht puntjes. Daarnaast raakt hij geen enkele vrije worp in drie duels. De blocks zijn er nog wel, maar Hibbert moet meer kunnen met zijn lengte. Buy-low kandidaat.

Are you picking up what I’m putting down

  • Ryan Kelly (10,8 % owned) – de rookie krijgt minuten en in het fantasy-vriendelijke systeem van coach Mike D’Antoni betekent dat waarde.
  • Andray Blatche (34,8% owned) – heeft het op zijn heupen en kan een goede korte termijn toevoeging zijn.
  • Larry Sanders (62,8 % owned) – hij komt eraan en had negen blocks in zijn laatste drie duels.

Ook leuk om te lezen