MLS Saturday Round-up: New England verslaat Montreal

Met nog maar enkele weken tot de Play-offs van de MLS boekte New England Revolution een zeer belangrijke overwinning. In en tegen Montreal won New England met 0-1.
Verdediger José Goncalves was de gevierde man. Hij schoot in de Eenendertigste minuut New England naar de overwinning.

Toronto FC v Vancouver WhitecapsHet duel begon echter dramatisch voor de Revolution. Aanvaller Saër Sène moest na zeventien minuten spelen het veld verlaten met een zware blessure aan zijn linkerbeen. Dit deerde de ploeg echter niet, want na ruim een half uur spelen was het Goncalves die de 0-1 binnen schoot na een goede voorzet van Diego Fagundez. De Revolution bleef drukken, maar verder dan een schietkans voor Agudelo kwamen ze niet. De grootste kans voor rust kwam echter op naam van Impact spits Marco Di Vaio, doelman Reis was echter op zijn hoede en keerde de inzet van de topscorer van de MLS.

Na rust zagen we een zelfde spelbeeld. De uitploeg had het beste van het spel en kwam in de achtenzestigste minuut dicht bij de 0-2. De vrije trip van Chris Tierney belandde echter op de lat. In het vervolg van de 2e helft gebeurde er weinig meer. Zodoende boekte de New England Revolution een zeer belangrijke overwinning op Montreal Impact.

Door de zege van New England blijft het razend spannend in de Eastern Conference van de MLS. New England ligt nog slechts 1 punt achter op de Chicago Fire en Philadelphia Union. Ook Montreal heeft maar 1 punt voorsprong, maar die hebben nog 1 wedstrijd in te halen.

Seattle 1 – 4 Vancouver

Vancouver boekte midweeks een verrassende overwinning op het sterkte Seattle. Grote man aan de zijde van de Whitecaps was “rookie” Kekuta Manneh. De pas achttien jarige aanvaller scoorde een hattrick. Mauro Rosales deed nog wat terug namens Seattle, voordat Nigel Reo-Coker voor het slotakkoord tekende. 1-4. Door de zege mag Vancouver blijven hopen op deelname aan de Play-offs.

Houston 0 – 0 Sporting KC

San José 1 – 0 Colorado

D.C. United 1 – 1 Philadelphia

FC Dallas 2 – 3 Chicago