#5 TCU walst over Texas heen, LSU houdt stand tegen Texas A&M

Door

TCU

TCU heeft goede zaken gedaan in de strijd voor een plek in de play-offs van het college football. De huidige nummer vijf van de rankings won gemakkelijk van Texas met 48-10. Quarterback Trevone Boykin was niet heel erg sterk, maar hij was wel goed voor drie touchdowns, waarvan twee door de lucht. Texas-quarterback Tyrone Swoopes was echter nog slechter met maar liefst vier interceptions.

Turnovers waren het grote probleem voor Texas, tot zes keer toe raakte het team van Charlie Strong de bal kwijt in de wedstrijd. Twee van die zes turnovers resulteerden zelfs in touchdowns. De Longhorns moeten nu de bowl game winnen om een verliezend record te vermijden, iets wat nog nooit gebeurde in de geschiedenis van de school.

De play van de wedstrijd was echter wel voor Texas, namelijk deze 73 yard reception door Texas wide receiver Armanti Foreman.

TCU speelt volgende week nog tegen Iowa State, de nummer laatst van de Big 12 en zal waarschijnlijk dus afhankelijk zijn van de resulaten van de top vier om deel te mogen nemen aan de play-offs.


LSU wendt comeback van Texas A&M af

Running back Leonard Fournette en de LSU Tigers zijn weer terug. Na bijna drie weken zonder touchdown waren de Tigers eindelijk weer eens in staat om te scoren, en hoe. LSU won van de Texas A&M Aggies met 23-17. In het tweede kwart loopt Fournette als een bulldozer over Texas A&M verdediger Howard Matthews heen om de score op 7-7 te brengen, het begin van een run van 20 punten zonder antwoord van Texas A&M.

Texas A&M kwam sterk terug in het vierde kwart, maar de definitieve beslissing viel op een interception tijdens een dubieuze play waar een verdediger duidelijk buitenspel staat, maar waar er geen flag gegooid wordt door de officials. LSU kon hierna de klok makkelijk uit lopen voor de winst.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen