32-in-32: St. Louis Rams

Door

St. Louis Rams v San Francisco 49ers

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2014. Vandaag alweer het tiende deel van de serie, 32-in-32: St. Louis Rams.

Terugblik

De St. Louis Rams hebben al jaren last van pech, vooral op de positie van quarterback. Quarterback Sam Bradford raakte voorafgaand aan het seizoen al geblesseerd, en dus moesten Rams fans het doen met Austin Davis en Shaun Hill. Het wegvallen van Bradford was jammer, want de Rams maakten zelfs zonder hem indruk met overwinningen op de Seahawks en de Broncos. Uiteindelijk zetten ze een record neer van 6-10.

Transfers

IN
DT Nick Fairley (Detriot Lions)
RT Garrett Reynolds (Detroit Lions)
QB Case Keenum (Houston Texans)
QB Nick Foles (Philadelphia Eagles)
CB Travon Reed (Seattle Seahawks)
OLB Akeem Ayers (Tennessee Titans)

Out
OG Michael Person (Atlanta Falcons)
DE Alex Carrington (Buffalo Bills)
DE Kendall Langford (Indianapolis Colts)
QB Shaun Hill (Minnesota Vikings)
DE Mason Brodine (New England Patriots)
RB Zac Stacy (New York Jets)
QB Sam Bradford (Philadelphia Eagles)
RT Joe Barksdale (San Diego Chargers)
LT Jake Long (free agent)
C Scott Wells (free agent)

De grootste transactie van het voorseizoen van de Rams was natuurlijk de trade met de Eagles waarbij Sam Bradford vertrok naar ‘the City of Brotherly Love’ en Nick Foles naar St. Louis kwam. Het vertrek van Shaun Hill was geen verrassing na zijn matige seizoen, en na het aantrekken van Todd Gurley in de NFL Draft was ook het vertrek van Zac Stacy geen verrassing.

De Rams waren dit seizoen ook aardig slim in het verlagen van de salary cap. De eerste keuze in de 2008 NFL Draft, Jake Long, werd ontslagen om zo tien miljoen dollar aan cap ruimte te besparen, en om dezelfde reden werd center Scott Wells ontslagen. Voor Long kan het, gezien zijn twee seizoenen op rij met een gescheurde knieband, wel eens het einde van zijn carrière betekenen.

NFL Draft

2015 NFL Draft Rams

Het was alweer een tijdje geleden dat er een running back in de eerste ronde van de NFL Draft gekozen was. Met Todd Gurley en Melvin Gordon III kon dat zomaar weer eens gebeuren. Dat Gurley als tiende al gekozen zou worden was een verrassing. Het onzekere wat betreft Gurley is zijn gezondheid. Het feit dat hij geschorst is geweest voor ‘NCAA violations’ maakte mensen weinig uit, maar het feit dat hij, in de wedstrijd na terugkomst van zijn schorsing, zijn knieband scheurde maakte een aantal teams toch wel nerveus. Zeker met hoe lang een running back in de huidige NFL mee gaat. Het blijkt ook terecht te zijn, want Gurley lijkt meerdere wedstrijden te moeten missen dit seizoen.

Verder was het opvallend dat de Rams voor vier offensive linemen kozen in de NFL Draft. Twee daarvan, Jamon Brown en Rob Havenstein lijken ook gelijk te starten voor het team. De rest van de keuzes lijken toch vooral spelers te zijn die coach Jeff Fisher wil ontwikkelen als talenten.

Offense

Rams Offense

De nieuwe leider van de aanval van de Rams moet quarterback Nick Foles worden. De voormalige quarterback van de Philadelphia Eagles maakte vorig jaar geen indruk op coach Chip Kelly en dus werd hij in een trade naar St. Louis gestuurd. Foles had zelfs met een goede running back in LeSean McCoy moeite in de passing game en hij krijgt het de eerste weken dus moeilijk zonder Todd Gurley, want Tre Mason is toch echt wel van een ander niveau dan McCoy.

Het andere zorgwekkende punt in de aanval de Rams is de offensive line. Vorig jaar was vooral de pass bescherming matig te noemen, en de vraag is of Greg Robinson, Tim Barnes, Rodger Saffold en twee rookies daarin een verbetering zijn. Voordeel voor de Rams is wel dat Nick Foles beter is onder druk dan de gemiddelde quarterback. Veel mensen hadden verwacht dat de Rams voor een wide receiver zouden gaan in de eerste ronde van de NFL Draft. Fisher heeft blijkbaar echter veel vertrouwen in Kenny Britt, Brian Quick en Tavon Austin als startende wide receivers, want ook in free agency werd er geen wide receiver gehaald.

Defense

Rams Defense 2

De Rams hadden vorig seizoen een bovengemiddelde verdediging. Vooral rookie defensive tackle Aaron Donald maakte indruk, en dat werd beloond met zowel een plek in de Pro Bowl als met de prijs van Defensive Rookie of the Year. Ook de jonge Robert Quinn maakte indruk. De 25-jarige defensive end werd voor het tweede jaar op rij beloond met een plek in de Pro Bowl. De defensive line van de Rams is daarmee ook één van de beste in de NFL, iets wat vooral in de run verdediging te zien was.

Het voordeel wat de Rams de afgelopen jaren hebben gehad is een groot aantal draft picks. Dit heeft er voor gezorgd dat Fisher de beschikking heeft over een grote groep jongen talenten in de tweede lijn. Rookie E.J. Gaines had een goed seizoen en leek weer een starter te worden op de cornerback positie, ware het niet dat hij in de voorbereiding zwaar geblesseerd raakte. Ook van safety T.J. McDonald wordt dit jaar veel verwacht.

Prognose

De Rams blijven een jong team, maar ze hebben een zeer ervaren coach in Jeff Fisher die ze elke week beter maakt. De vraag is hoe goed Nick Foles het gaat doen in St. Louis en wanneer Todd Gurley gezond genoeg is om een impact te kunnen maken. De kans is dus groot dat de Rams een tussenjaar gaan hebben en volgend jaar echt een run kunnen gaan maken in de play-offs. Als er net zoals Aaron Donald vorig seizoen een aantal spelers zijn die boven verwachting presteren moet je niet raar opkijken als de Rams dit jaar gewoon in de play-offs terecht komen.

Record: 6-10

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 6 jaar ago

    Slimme zet om Foles binnen te halen. Hij krijgt hier dan niet een goede rating, maar ik schat hem hoger in als Bradford. Vorig jaar ging het minder omdat door het snelle tempo van Chip een aantal spelers uitvielen. Toch had een speler als McCoy onder Foles een van zijn beste seizoenen als je kijkt naar het aantal rushing yards.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen