30 in 30: Miami Marlins

Door

Washington Nationals v Miami Marlins

De Miami Marlins, een franchise met verschillende gezichten. Zo werden er in het korte bestaan (23 jaar) twee world series gewonnen. Deze ploegen werden echter net zo snel weer ontmanteld. Wie herinnert zich nog de game-winning hit van Edgar Renteria in 1997 of het heroische werpen van Josh Beckett tijdens de World Series van 2003 tegen de Yankees.

Het lijken lang vervlogen tijden voor een trotse franchise. In een divisie met twee contenders (de Atlanta Braves en de Washington Nationals) zal het sappelen worden voor elke overwinning dit seizoen. Maar er is licht aan het eind van de tunnel. Goede prospects (Yelich, Fernandez en Ozuna) en een superster in wording (Stanton) lijken de franchise uit de bodem van NL East te laten opstijgen.

Marlins Manager: Mike Redmond
General Manager: Dan Jennings
Stadion: Marlins Park
2013: 5e in de NL East (62-100)
2013 MVP: Jose Fernandez

World Series: 2
Pennants: 2
Divisies: 2
Wild cards: 2
Slagmannen: Werpers:
C Jarrod Saltalamacchia SP  Jose Fernandez
1B  Garrett Jones SP  Nate Eovaldi
2B  Rafael Furcal SP Henderson Alvarez
3B  Casey McGehee SP  Jacob Turner
SS  Adeiny Hechavarria SP Brian Flynn
LF  Christian Yelich CP Steve Cishek
CF  Marcell Ozuna RP Carlos Marmol
RF  Giancarlo Stanton RP Mike Dunn
DH RP
Carter Caps

Nieuw
RP Carlos Marmol
RP Carter Capps
OF Brian Bogusevic
3B Casey McGehee
2B Rafael Furcal
1B Garrett Jones
C Jarrod Saltalamacchia
IF Jeff Baker

Weg
OF/1B Logan Morrison
OF Justin Ruggiano

2014 Prognose
Met Stanton, Fernandez, Salty en Cishek hebben de Marlins belangrijke posities gevuld voor de toekomst. Of dit in 2014 genoeg zal zijn voor een derde plaats in de NL East valt te bezien. General Manager Dan Jennings heeft gezorgd voor een mooie mix van ervaring en jong talent iets wat Manager Mike Redmons in 2013 niet tot zijn beschikking had.

Player to Watch
Hoe gek het ook klinkt om een speler als Giancarlo Stanton een player to watch te noemen. Stanton die in 2013 goed was voor 24 homeruns miste een substantieel gedeelte van het seizoen en lijkt met een betere supporting cast en helemaal fit gevaarlijker dan ooit. Hij moet in staat zijn 40 homeruns, 120 RBI’s tegen een gemiddelde van .280 te produceren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen