NFL 5-on-5: De play-offs in volle gang

Door

St. Louis Rams v San Francisco 49ers
De St. Louis Rams verhuizen komend seizoen naar Los Angeles. Is dit een goede ontwikkeling voor de NFL?

CvD: Er is een reden dat de stad het 21 jaar zonder NFL-team moest doen. De vraag is hoe de fans in Los Angeles gaan reageren. Het is een stad waar je succes moet hebben om publiek te trekken want de concurrentie is enorm. En of de Rams de toekomst hebben om dit te bereiken is de grote vraag. En ik ben erg benieuwd wat de Chargers en Raiders nu gaan doen. San Antonio heeft zich al gemeld bij de Raiders, dus de onzekerheid voor de fans in San Diego en Oakland blijft er voorlopig in ieder geval nog wel.

MM: Uiteraard. Als je niet aanwezig bent in één van de grootste markten van Amerika dan doe je iets niet goed. Om dan de Rams daar te laten spelen is een andere verhaal. Maar dat zal de NFL worst zijn. Het gaat om de financiën en daarmee zit het wel snor in LA.

NP: Het heeft allemaal met financiën te maken. Ik denk alleen aan al die fans die bij zo’n franchise achterblijven. Benieuwd of het nu wel gaat lukken om in LA een hele fanbase op te bouwen.

TK: Naar ik heb begrepen is men in Los Angeles weinig enthousiast over de terugkeer van de Rams. Waarom het aan de orde is er eventueel nog een tweede team bij te halen is mij een raadsel. Ik geloof best dat er op termijn een fanbase kan ontstaan voor één team, maar een tweede lijkt mij voorlopig te gortig. Alles lijkt erop dat deze verhuizing is gebaseerd op dollars. Bovendien vind ik het sneu voor de trouwe Rams-fans die achterblijven in St. Louis. Nee, van mij had het niet gehoeven. Als er dan zo nodig een team naar Los Angeles moest, dan had ik het liefst de Raiders zien gaan.

SV: Het schijnt wereldnieuws te zijn. Ik snap het persoonlijk niet helemaal. Volgens mij zijn ze daar nog niet zo heel lang geleden toch juist vertrokken? Dat zal toentertijd ook wel een goede reden hebben gehad. Het is overigens inderdaad wel vreemd dat een stad als L.A. geen NFL team heeft, maar dat is een ander verhaal. Als het niet gaat, gaat het niet en lijkt het me ook niet verstandig het te forceren. Laat staan een tweede team huisvesten. Either way. Als ik in Los Angeles zou wonen, en football fan zou zijn, weet ik niet hoe ik warm kan worden van de Rams. Elk jaar lijkt het aan het begin van het seizoen een mooi jaar te worden en elk jaar valt het weer tegen en eindigen ze ergens in de middenmoot. Bovendien maakt niemand zich vervolgens druk over het feit dat ze wederom tegenvallen, een redelijke grijze muis. Ik moet het nog maar zien gebeuren in L.A. een stad die niet leeft van de middelmaat.

Ook leuk om te lezen