NFL 5-on-5: De play-offs in volle gang

Door

New Orleans Saints v Pittsburgh Steelers
Wat was voor jou het moment van afgelopen weekend in de wild card round?

Chris van Dijk (CvD): Het moment was de gemiste kick van Blair Walsh waardoor de Seattle kans blijven houden op hun derde Super Bowl op rij. Conclusie van het weekend: Stop met de divisiewinnaars play-off plekken geven en kies gewoon voor de teams met het beste record. De Texans waren kansloos, terwijl er met de Jets een betere ploeg thuis zat. Als je met zes divisiewedstrijden tegen nog mindere teams niet genoeg overwinningen kan halen om bij de beste zes ploegen te komen dan verdien je het gewoon om thuis te zitten. De Jets hadden er tegen de Chiefs zeker een leukere pot van gemaakt dan de Texans, hoe zeer ik J.J. Watt het spelen in de play-offs gun.

Mark Meijering (MM): Without a doubt, de misser van Blair Walsh in Minnesota. De Seahawks speelden niet goed. De D van de Vikings stond als een huis en om dan in de laatste seconden een field goal te missen…. WOW! Ontroerend ook om op facebook de foto’s van basisschoolkinderen te zien die hem een hart onder de riem staken. En tja, ze zeggen wel eens: niet goed spelen en toch winnen, dat is het teken van de echte kampioenen. Zou het dan toch??

Neal Petersen (NP): Toch wel Big Ben. Kapot gaan, maar dan toch je team naar de overwinning leiden. Ben je gewoon een grote speler en leider.

Thomas Klink (TK): Moeilijk om te kiezen tussen de gemiste kick van Walsh en het oliedomme gedrag van Pacman en Burfict. Als ik echt moet kiezen ga ik toch voor de penalty’s tegen het Bengals duo, die geleid hebben tot de beslissende fieldgoal voor de Steelers. Voor mij is discipline één van de belangrijkste waarden in football. Een totaal gebrek hieraan is hetgeen waaraan de Bengals zaterdag ten onder gingen. Burfict heeft al vaker bewust geprobeerd collega’s te blesseren. Pacman Jones was denk ik crimineel geweest als hij de NFL niet gehaald had. Hoewel stuitend om te zien dat de Bengals op deze manier moesten verliezen, kan ik met deze beide heren geen medelijden hebben.

Sebastiaan Vlamings (SV): Het waren 4 typerende, maar bovenal vermakelijke wedstrijden. Misschien waren alleen de Packers een beetje “out of character” gezien de prestaties van afgelopen weken. Moment van het weekend? Als eerste springt natuurlijk Blair Walsh er uit, maar de Vikings hebben al genoeg geleden. Daarnaast werd het ook wel erg pijnlijk duidelijk hoe wanhopig Bill O’Brien was toen Watt en Wilfork in de Wildcat formation werden geplaatst. Wat een droefenis. Moment van het weekend, echter, is in mijn ogen de overtreding van Burfict op Brown in de Bengals – Steelers game. Wederom een bizarre meltdown van de Bengals, en wederom werd het goedgepraat door Headcoach Marvin Lewis. Hij nam het zelfs op voor Burfict! Ik zou woedend zijn. Op deze manier gaan ze nooit een playoff wedstrijd winnen. De Bengals zouden eens bij Big Ben Roethlisberger op bezoek moeten gaan voor een lesje winnaarsmentaliteit. Wat een held.

Ook leuk om te lezen