#1 Alabama ontsnapt tegen LSU

Lang hing de upset die door niemand werd verwacht toch in de lucht, maar de onverslaanbaar geachte (1) Alabama Crimson Tide ontsnapten in de laatste minuut tegen aartstrivaal (5) LSU Tigers, die zich daarmee net niet wisten te wreken voor de verloren finale om het nationale kampioenschap van afgelopen seizoen.

Er leek bij rust voor de Crimson Tide van coach Nick Saban nog geen vuiltje aan de lucht. Het stond 14-3, Alabama domineerde en LSU had in de afgelopen onderlinge duels inmiddels ruim 150 minuten geen touchdown meer gescoord. Daar kwam in de tweede helft echter verandering in. QB Zach Mettenberger nam het heft in handen en leidde zijn Tigers tot tweemaal toe naar de endzone.

Naar diezelfde endzone leek Mettenberger ook laat in de wedstrijd opnieuw op weg, maar met nog twee minuten op de klok miste LSU een verre field goal attempt. Alabama QB A.J. McCarron (foto) kreeg daardoor de kans zich bij een 17-14 achterstand te revancheren voor een dramatische verlopen tweede helft en hij deed dat met verve.

Met nog 51 seconden op de klok ging de LSU defense voor een blitz en toen de screen pass van McCarron naar T.J. Yeldon alsnog lukte had Alabama vrij baan naar de beslissende score. Yeldon’s 28 yard reception and run TD zette de 21-17 op het bord en dat bleek voor LSU, die inmiddels zonder time-outs zaten, onoverkomelijk.

Alabama blijft met deze nipte overwinning ongeslagen en lijkt hiermee definitief op weg naar hun derde finaleplaats in vier jaar tijd.