Zware blessure Canadiens-aanvaller Pacioretty

Door

Max Pacioretty is zwaar geblesseerd geraakt in de wedstrijd van woensdag tegen de Boston Bruins. De left winger van de Montreal Canadiens kwam zeer ongelukkig tegen de boarding terecht na een stevige check van Bruins-verdediger Zdeno Chara.

„Max Pacioretty heeft een zware hersenschudding opgelopen en zijn vierde nekwervel gebroken, maar deze is niet verschoven,” aldus Montreal-coach Jacques Martin.

„Max moet nog enige tijd in het ziekenhuis verblijven voor nader onderzoek. Er is op dit moment nog geen prognose, maar het is duidelijk dat hij er voorlopig uitligt. Zijn herstel is momenteel het belangrijkste voor ons en we zullen de aanbevelingen van zijn artsen blijven volgen.”

De blessure ontstond toen Pacioretty en Chara samen op de puck afstormden die zich na een face off voor de spelersbanken bevond. Chara won de race en werkte de puck weg. In de actie die daarop volgde, deelde hij een stevige check uit aan het adres van Pacioretty. Deze ramde hierdoor met zijn hoofd vol tegen paal en ging gestrekt tegen het ijs.

De trainers en medische staf van de Canadiens zagen de ernst van de situatie meteen in en schoten te hulp.

Nadat hij een poos op het ijs had gelegen en ter plaatse werd behandeld, is hij per brancard van het ijs weggevoerd.

Chara werd voor zijn roekeloze actie bestraft met een major penalty voor interference en game misconduct. De actie van de defenseman ligt nogal gevoelig aangezien de twee spelers een geschiedenis hebben.

In de wedstrijd van 8 januari jl. wisten de Canadiens terug te komen van een 2-0 achterstand en scoorde Pacioretty in overtime zelfs de winnende goal. Hij besloot om zijn feestje achter het doel van de Bruins te vieren en gaf daarbij Chara een duw.

Deze pikte dat niet en ging verhaal halen waarna er een opstootje ontstond.

Bekijk hier het moment waarop Pacioretty zijn blessure oploopt:

Foto: media.canada.com

Ook leuk om te lezen