Gebroken rib houdt Greinke aan de kant

Door

De Milwaukee Brewers kunnen aan de start van het nieuwe seizoen geen beroep doen op Zach Greinke. De 27-jarige pitcher wordt op de 15-day disabeld list geplaatst nadat hij een gebroken rib opliep tijdens een basketbalwedstrijd.

Een domper voor manager Doug Melvin die met de komst van Greinke een serieuze gooi wil doen naar de titel in de NL Central.

Greinke begon spring training met een lichte blessure, maar de ernst was nog niet bekend. Afgelopen dinsdag, na een oefenwedstrijd tegen de Los Angeles Dodgers, kwam de diagnose naar buiten: een gebroken rib.

Greinke sprak met de aanwezige journalisten en gaf toe dat hij de blessure opliep tijdens een basketbalwedstrijd in de strijd om een rebound. ,,Ze vertelden me altijd om dit niet te doen omdat ik dan geblesseerd zou raken,” zei Greinke. ,,Nu weet ik waarom.”

Greinke, niet wetende hoe ernstig de blessure was, maakte twee starts in spring training en kreeg daarin één run tegen en zes honkslagen in ruim drie innings. ,,Ik voel me goed, maar het is het niet waard om nu hiermee door te spelen,” aldus Greinke. ,,Hopelijk ben ik er niet lang uit. Ik wil natuurlijk niets missen met het team, zeker aan het begin. Zolang het moet genezen kun je niets doen.”

Greinke, de 2009 AL Cy Young winnaar, werd door de Brewers aangetrokken in de offseason en moest in ruil daarvoor vier talenten afstaan aan de Kansas City Royals. Na de transfer tipte de kenners in de honkbalwereld de Brewers als winnaar van hun divisie en maken zij een grote kans om sinds 2008 weer de playoffs te halen.

Foto: blogs.eagletribune.com

Ook leuk om te lezen